У суботу, 20 жовтня, тисячі англійців зібралися у центрі Лондона з вимогою провести повторний референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на The Independent.

Журналісти наголошують, що суботній протест має усі шанси стати наймасовішим зібранням людей, які вимагають провести референдум щодо фінальної угоди з ЄС та найбільшим протестом противників Brexit за останні два роки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Організатори маршу очікують на участь понад 100 тисяч людей. Серед присутніх – левова частка молоді, яка протестує проти виходу країни з Євросоюзу.

Варто додати, що Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей раніше виключила можливість проведення повторного референдуму. Водночас демонстрацію підтримують депутати усіх найбільших партій британського парламенту.

Тереза Мей
Тереза Мей

До слова, Велика Британія планує вийти з ЄС 29 березня 2019 року. За це рішення на референдумі два роки тому проголосували 52% британців. Лондон та Брюссель наразі не досягли фінальної угоди про Brexit.

Нагадаємо, громадяни Великобританії розраховували на ряд переваг разом з виходом з Європейського союзу. Замість цього політики все ніяк не можуть домовитися ні в Лондоні, ні в континентальній Європі. Однак Тереза Мей бачить вихід з глухого кута у виборах.

Тереза Мей
Тереза Мей

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що вірогідним виходом з глухого кута по Brexit є позачергові парламентські вибори. Вони можуть бути проведені вже в листопаді.

До такого радикального кроку прем'єр-міністра підштовхнули зустрічі в австрійському Зальцбурзі у форматі неофіційного саміту ЄС. Діалог в питанні Brexit на даний момент зайшов у глухий кут.

Команда Терези Мей вважає, що до того, як йти на певні дії і займатися реалізацією задуманого плану, потрібно заручитися підтримкою всередині країни. Саме для цього команда глави уряду планує ініціювати дострокові вибори.


Як повідомляв раніше Знай.ua, якщо представники Європейського Союзу та Великобританії дійдуть згоди з Brexit та врегулюють ситуацію з державним бюджетом Італії, курс євро різко рвоне вгору.

Тереза Мей
Тереза Мей


Також Знай.ua писав про те, що користувачів мережі здивувала новина про черговий напад танцювальних веселощів від діючої прем'єр-міністерки Сполученого Королівства Терези Мей.