Єдиний за часи існування СРСР радянський президент Михайло Горбачов, котрий нині мешкає у США, прокоментував рішення американського лідера Дональда Трампа в односторонньому порядку розірвати Договір про ракети середньої і малої дальності від 1987 роки (ДРСМД-87), назвавши денонсацію "помилкою".


В коментарі російським ЗМІ Горбачов зазначив, що висновок глави Білого Дому "зруйнує всі зусилля, котрі були докладені керівниками СРСР і США до досягнення ядерного роззброєння":

Михайло Горбачов
Михайло Горбачов

"Розривати старі угоди з роззброєння ні в якому разі не можна. Відмова від цих угод, як кажуть в народі, не від великого розуму. Відмова від РСМД - це помилка", - впевнений він.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще


Як відомо, у 1987 році разом з Рональдом Рейганом Михайло Горбачов підписав у Вашингтоні "ядерну угоду" (Договір про скорочення ракет середньої і меншої дальності).

Михайло Горбачов
Михайло Горбачов

Тоді це вважалося серйозним поштовхом для "розрядки" обстановки у світі. 22 жовтня оголосили про рішення президента США Дональда Трампа в односторонньому порядку вивести Сполучені Штати з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), так як російська сторона положень документу не дотримується.


Напередодні Державний департамент США відреагував на заяву президента РФ Володимира Путіна про ядерні ракети.

У Держдепі нагадали той факт, що використання ядерної зброї, про який Путін розповідав 1 березня, порушує міжнародні зобов'язання Москви.


Дивіться: російські ядерні ракети середньої дальності


Нагадаємо, відомий дипломат розкрив справжні причини розпаду СРСР.
Як повідомляв Знай.ua, названо три ймовірні сценарії Кремля щодо Криму.
Також Знай.ua, США розірвали ядерний договір з Росією.