На днях на Всесвітньому конгресі російських співвітчизників у Москві президент Росії Володимир Путін заявив, що в Україні, країнах Балтії та інших державах "залякують і тероризують" росіян.

Путін повідомив, що в світі до росіян склалося негативне ставлення, їх залякують, обмежують і не дають права висловлюватися рідною мовою.

"Переписується історія, ведеться боротьба з пам'ятниками, з російською мовою, людей залякують і просто тероризують, природне для кожної людини прагнення зберегти свої національні корені оголошується злочином, сепаратизмом. Право на свободу слова, на збереження своїх традицій грубо зневажається", – розповів Путін.

Як заявляє президент РФ, для деяких росіян "з політичних мотивів встановлюються заборони на професії".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Російський президент пообіцяв "рішуче захищати права та інтереси" тих, хто відчуває на собі наслідки такого жорсткого тиску".

"Ситуація в світі непроста, збільшуються напруженість і непередбачуваність, підриваються основи міжнародного права, руйнуються багаторічні домовленості між державами. У хід йдуть і русофобія, на жаль, і інші форми крайнього агресивного націоналізму", – сказав Путін.

Варто відзначити, проект постанови, згідно з яким Кремль вводить спецзаходи проти низки українських компаній і громадян, уряд РФ вже майже закінчило. У Москві цей санкційний список називають "відповіддю Києву".

Як повідомляють російські ЗМІ, в уряді заявили, що відповідний документ офіційно почне діяти після того, як його підпише глава російського уряду Дмитро Медведєв, а після документ опублікують. Так, економічні обмеження торкнуться 360 українських підприємств і більше 50 фізосіб.

"Найближчим часом документ буде переданий на підпис главі уряду, а після підписання – опублікований", - повідомляє урядове джерело.

Разом з тим персональний список українців, що потрапили в списки, не розкривається. За словами джерела, "там буде багато цікавих відкриттів для громадян України".

Нагадаємо, Росія активно готується до того, щоб паралізувати морські та річкові порти України економічною блокадою.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Україна чекає на вердикт Європейського суду з прав людини з міждержавної справи "Україна проти Росії", а саме рішення про встановлення конкретної дати здійснення анексії з боку РФ.

Також "Знай.uа" писав, українцям пояснили, як Путін перетворює Закарпаття в новий Донбас.