Через принципові витівки Російської Федерації "нормандський формат" переговорів за участю представника США неможливий.

Про це стало відомо з заяви заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки.

"Трамп може буде, але переговорів як таких не буде. Тому що Росія багато разів заявляла, що вона не бачить США стороною переговорів в українському питанні. І така заява в черговий, 45-й раз, не так давно прозвучала з вуст Лаврова. Позиція РФ щодо цього залишається незмінною", - заявив Тука.

Також Тука заявив про те, що закликів деяких політиків до Будапештського меморандуму, як методу впливу на Росію - це "гра на публіку".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Якщо Росія категорично відмовляється сідати за стіл переговорів з Британією і США. Який Будапешт?", - риторично запитав Тука.

Варто нагадати, що НАТО влаштувало найбільші військові навчання з часів "Холодної війни" на узбережжі Північної Європи. Про це пише Wall Street Journal.

Як вказується у виданні, демонстрація сили – це, насамперед, застереження для Росії, агресивного сусіда Норвегії. Однак, це також і послання, як організатору навчань, так і іншим 28-м країнам-учасницям альянсу, яке говорить: у безпеки є своя ціна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок, 30 жовтня, стало відомо, що спеціальний представник Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер збирається відвідати Україну вже в листопаді. При цьому, якого саме числа наступного місяця Волкер приїде в Україну не уточнюється.

"Так, вже в наступному місяці. Конкретну дату ще не визначено, але я підшукую час у своєму календарі", - зазначив Курт Волкер, відповідаючи на питання журналіста.

Нагадаємо, Трамп одним махом поховав "американську мрію".

Як повідомляв Знай.uа Трамп втілить у життя головний страх Путіна.

Знай.uа писав, скандальний дружок Януковича засвітився з терористами, українці просять СБУ схаменутися.