Зовнішньополітичне відомство Австрії стурбоване старою проблемою, яка війнула з Півдня з новою силою. Так, в МЗС Австрії попередили Евросоюз, що через боснійсько-хорватський кордон можуть прорватися 20 тисяч озброєних холодною зброєю мігрантів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню австрійського видання Kronen Zeitung.

мігранти
мігранти

Згідно з повідомленням видання стає ясно, що більшість мігрантів, які найближчим часом можуть прорватися через кордон – зовсім не сирійські біженці, а пакистанці, іранці, алжирці та марокканці. Багато з них озброєні ножами.

Мігранти в Європі
Мігранти в Європі

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Хорвати зараз докладають всі зусилля для самостійного протистояння цій ситуації. Вони розмістили спеціальні підрозділи на кордоні. Зараз їдуть інші мігранти, це не сім'ї, жінок там майже немає, 95% мігрантів, які готують прорив, це молоді чоловіки, майже всі озброєні ножами. Одного поліцейського вже намагалися зарізати", – заявляють фахівці з МЗС Австрії.

Варто нагадати, що в НБУ впевнені, що в наступному 2019 році українці стануть менше їздити у Польщу на заробітки. Такі прогнози оприлюднили в інфляційному звіті за жовтень місяць. Згідно зі статистичними даними, зростання українських заробітчан у Польщі різко підвищилося з 2013 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в першому півріччі 2018 року кількість запрошень на роботу в Польщі для громадян України суттєво скоротилося. Так, запрошень стало на 18% менше, і до кінця поточного року очікується зниження до 1,4 млн запрошень. Такі цифри назвав президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник.

Нагадаємо, Трамп одним махом поховав "американську мрію".

Як повідомляв Знай.uа у Польщі запанікували через українських заробітчан, і це тільки початок.

Знай.uа писав, ФСБ знайшла в московській кондитерській "глибоко законспірований" елемент "ІГ".