NASA разом з Європейським космічним агентством опублікувало відео про життя членів екіпажу Міжнародної космічної станції, зняте у якості 8К. В агентстві повідомили, що якість відео дозволяє детально розглянути те, чим займаються астронавти і які вони проводять експерименти.

В числі іншого, глядачі бачать, як члени екіпажу проводять секвентрування ДНК, порівнюють геном рослин, які виросли на Землі і в космосі, вивчає прилади, які знаходяться на станції, та інше.

Наголошується, що 2 листопада виповнилося 18 років з моменту прибуття першої основної експедиції на МКС. Вже 20 листопада і 4 грудня виповниться 20 років з моменту запуску перших модулів станції.

На даний момент на станції знаходяться командир екіпажу Олександр Герст, астронавт NASA Серена Ауньєн-Ченселлор і космонавт "Роскосмосу" Сергій Прокоп'єв. Незабаром до них приєднається асторонавт NASA Нік Хейг і космонавт "Роскосмосу" Олексій Овчінін.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше повідомлялося, нещодавно дослідники вперше змогли спостерігати поблизу матерію, яка обертається навколо чорної діри у Всесвіті. Здійснити це вдалося завдяки спеціальному приймальнику ESO GRAVITY, передає видання Science.

Наголошується, що чорна діра розташовується в серці Чумацького Шляху. Згідно з підрахунками вчених, маса її дорівнює чотирьом мільйонам сонячних мас. Навколо неї обертається скупчення газу.

"Зафіксовано спалахи інфрачервоного випромінювання на межах потужного об'єкта Стрілець А*, за якими вели спостереження європейські вчені, які підтвердили наявність у центрі галактики надмасивної чорної діри", - вказується в повідомленні.

Нагадаємо, у Роскосмосі зробили нову заяву, про те, що стало причиною аварії ракети-носія "Союз-ФГ" з вантажним кораблем "Прогрес МС-10".

Раніше Знай.ua повідомляв, вчені з'ясували, яким чином процес загасання протікав в галактиках протягом більшої частини історії Всесвіту.

Також Знай.ua писав, в NASA планують відправити людей на іншу планету.