У ВПС США пройшли планові випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III.

Запуск установки здійснювався з бази Вандерберг, що знаходиться в Каліфорнії. Про це сьогодні повідомляється в Associated Press.

Представниками Командування глобального удару було надано підтвердження даної інформації. Вони уточнили, що запуск навчальної ракети з боєголовкою, не начиненої бойовим зарядом, запустили у вівторок о 23.01 (за часом Західного узбережжя Сполучених Штатів, якщо орієнтуватися за київським часовим поясом, то вчення провели в 9.01 середи). Тестування проводилося з метою відпрацювання та налаштування точності і надійності систем МБР.

Як повідомляє агентство, ракета точно вразила ціль, розташовану посеред Тихого океану. Будь-яких додаткових повідомлень про даним навчанням від агентства не надходило.

Варто відзначити, що Minuteman III - міжконтинентальна балістична ракета сімейства Мінітмен. Американські ВПС взяли її на озброєння з 1970-го року і, за даними, наданими в 2013-му році, залишається єдиним МБР, базування якого здійснюється наземним чином. Як запевняють аналітики, до 2020 року цей вид озброєння буде залишатися на озброєнні ВПС США.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Що це? Прості рядові навчання чи демонстрація сили оточуючим? Точно цього ніхто не скаже, але останнім часом почастішали подібні провокації з боку американців. Нагадаємо, що не так давно росіяни пережили нервове потрясіння. Американський літак-розвідник зробив кілька кіл над однією з російських областей і неушкодженим відправився на свою військову базу. Жодна з країн, над якими він пролітав, не проявила до нього агресію. Випадковість?

А може, це – спосіб зам'яти невдачі? Приміром, падіння вертольота на палубу авіаносця в Філіппінському морі.

На сьогоднішній день багато країн стали показувати свою військову міць. Проводяться навчання, демонстрації сили, що особливо часто фіксуються в країнах-антагоністах Росії. Це особливо помітно, коли на політичній арені виникають питання про дотримання міжнародних правил і законів представниками РФ.