Відразу кілька активісток руху Femen змогли прорватись до кортежу президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що американський лідер у той момент саме прямував на церемонію відзначеня сотої річниці з дня закінчення Першої світової війни.

Також відзначається, що одна з активісток змогла прорватись крізь місцевих поліцейських, які охороняли кортеж. Коли вона наблизилась до кортежу, то змогла прокричати "Фейкові миротворці". Окрім того, у неї на грудях були написи, серед яких – "лицемірство".

Окрім того, в іншому місці кордон правоохоронців прорвали ще дві активістки Femen, проте поліція змогла затримати майже миттєво.

У виданні наголошують, що ці події викликають запитання щодо ефективності заходів безпеки під час церемонії, адже до Парижа з'їхались представники більше 70 держав світу.

Разом з тим варто відзначити, що у суботу, 10 листопада, активістки міжнародного руху Femen провели біля Тріумфальної арки в Парижі акцію проти приїзду до Франції "воєнних злочинців".

Варто відзначити, що міжнародний жіночий рух приурочив свою акцію до столітньої річниці закінчення Першої світової війни. Наразі вже відомо, що саме до Парижу прибудуть керівники найвпливовіших держав світу.

Відомо, що президент Франції запросив на святкування річниці і свого українського колегу Петра Порошенка.

Також відомо, що під час акції оголені активістки руху тримали у руках плакати з надписами: "Ласкаво просимо, воєнні злочинці" і "Війна – це мир, свобода – це рабство, невігластво – це сила". На тілах жінок були написи "фальшиві миротворці" і "реальні диктатори".

Одна із учасниць акції Тара Лакруа відзначила, що Femen виступають проти приїзду голів держав, які не поважають прав людини у своїх країнах.

Welcome WAR CRIMINALS! En faisant référence à 1984 de Georges Orwell, #FEMEN est venue rappeler que cette cérémonie,...

Geplaatst door FEMEN op Zaterdag 10 november 2018

"Вони прийшли, щоб відсвяткувати мир у той час, як виступають за війну".

На Facebook-сторінці Femen під повідомленням про акцію вказані хештеги з прізвищами президента Росії Володимира Путіна, президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, президента США Дональда Трампа і прем’єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу.

Нагадаємо, маленький дощик перелякав Трампа до нестями, рятувальний загін вже на півдорозі.

Як повідомляв "Знай.ua", до Парижа з'їхалися глави держав.

Також "Знай.ua" писав, що Макрона хотіли вбити особливим ножем.

У Парижі відзначають 100-річчя закінчення Першої світової війни. подробиці