У Ватикані відбулася зустріч Папи Римського і Патріарха Ассирійської Церкви Сходу Мара Гіваргіса III.

Під час розмови понтифік високо оцінив роботу комісії з богословського діалогу між Католицькою Церквою і Ассирійською Церквою Сходу.

Цю інформацію повідомляє "Благовіст-Інфо".

"Я молюся про те, щоб ці праці дозволили нам наблизитися до тієї бажаної точки, коли ми зможемо разом приносити жертву Господню на одному вівтарі" сказав понтифік

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Глава Римської Церкви вручив Патріарху Гіваргісу символ миру – оливкову гілку, а предстоятель Ассирійської Церкви Франциску – підсвічник з кам'яним розп'яттям.

Варто відзначити, що в рамках комісії дискусії велись за двома основними напрямками: христологія і маріологія. Католицькі та ассірійські богослови обговорюють термін "Богородиця" (Несторій, вченню якого слідують ассирійці, називав Діву Марію "Христородицею"), а також співвідношення божественної і людської природи в Христі.

Папа і Патріарх помолилися в капелі апостольського палацу "Redemptoris Mater", прочитали Євангеліє і молитву "Отче наш". На закінчення зустрічі Папа Римський і Патріарх Гіваргіс підписали спільну декларацію про становище гнаних християн.

Нагадаємо, глава Римсько-католицької церкви Папа Римський Франциск розкритикував популістські уряди і порівняв їх режим з Третім рейхом.

Цю інформацію повідомляє видання The Daily Mail.

Понтифік, під час виступу у Ватикані, закликав просвітляти молоде покоління про світові війни, щоб вони уникли помилок минулого і “знали, як поширюється популізм”. Як “найбільш очевидного прикладу” він привів нацистську Німеччину.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", християнські ентузіасти придумали свою версію відомої гри Pokemon GO. Також відомо, що таке нововведення в гральній індустрії схвалив сам Папа Римський.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Папа Римський зустрівся з митрополитом РПЦ.