Трамп не на жарт розлютився після повернення з Франції та відзначився черговими заявами.

Глава Білого дому заявив, що несправедливо по відношенню до США, що країна витрачає мільярди на забезпечення оборони чужих країн і втрачає на торгівлі з ними ж.

12 листопада Дональд Трамп заявив, що країни - союзники Вашингтона повинні платити за те, що США забезпечує їхню безпеку.

Таку заяву він зробив на своїй сторінці після відвідування французької столиці, де, за його словами, в ході ряду зустрічей було досягнуто значного прогресу.

"Завжди непросто нагадувати про те, що до США потрібно ставитися справедливо, чого не відбувається як у військовій, так і торговельної областях", - зазначив президент США.

"Ми платимо левову частку за забезпечення військової безпеки інших країн - сотні мільярдів доларів, - тільки лише для того, що втрачати з цими ж країнами на торгівлі", - підкреслив Трамп.

Він заявив, що прийшов час виправити таку кричущу несправедливість і країнам-союзникам потрібно платити США за свою безпеку, або почати захищати себе самим.

"Прийшов час цим дуже багатим країнам або платити США за їхній прекраснй військовий захист, або захищати себе самим", - заявив глава Білого дому.

Нагадаємо, Трамп не вперше говорить про те, що на плечі США лягає основна ноша забезпечення безпеки європейських та інших союзників Вашингтона. Зокрема, перед самітом НАТО в Брюсселі він заявляв, що члени альянсу повинні більше платити в бюджет організації.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп на прес-конференції в рамках участі в саміті лідерів країн Великої сімки в регіоні Шарлевуа (Квебек), заявив, що Барак Обама дозволив Росії приєднати Крим. Крім того, Трамп знову висловив Росії підтримку щодо повернення в групу G7.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 11 листопада глави держав з'їхалися до Парижа, де відбулись урочисті заходи з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни.

Також "Знай.ua" писав, Трамп стрімко втрачає позиції на політичному Олімпі Сполучених Штатів, про що свідчать дані статистики.