Трамп стрімко втрачає позиції на політичному Олімпі Сполучених Штатів, свідчать дані статистики.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на попередні результати виборів Республіканської партії Дональда Трампа до Конгресу.

Конгрес США
Конгрес США

За попередніми даними, республіканська партія Дональда Трампа втратить більшість у Палаті представників - нижній палаті Конгресу США.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Наразі республіканці контролюють тут 235 з 435 мандатів, демократи – 193. Для контролю за більшістю потрібно 218 голосів. Таким чином, для контролю за більшістю демократи мали отримати місця у 23 округах, які у попередньому складі парламенту контролювалися республіканцями.

Наразі підрахунок голосів триває, однак обидві політичні сили зійшлися у думці, що демократи вже гарантували собі щонайменше 23 додаткових місця у нижній палаті.

Зокрема, лояльний до демократів телеканал CNN оголосив, що кількість округів, "перехоплених" демократами, перевищила 23. Із цим погоджується так само лояльний до Трампа телеканал Fox News, за оцінками якого демократи гарантували собі контроль за Палатою представників. Примітно, що демократи перемогли у низці округів, де населення вважали безумовно лояльним до Трампа – зокрема в Техасі.

Наразі важко спрогнозувати, наскільки суттєвою буде перевага противників Трампа у нижній палаті, оскільки ще не надходили дані про результати голосування у західних американських штатах, які традиційно голосують за демократів. Експерти прогнозують незначну перевагу - може йтися про різницю буквально у 5-10 голосів.

Нагадаємо, у понеділок, 5 листопада, стало відомо, що рейтинг президента Сполучених Штатів Дональда Трампа напередодні проміжних виборів у Конгрес склав 39%. У той же час більше половини американців не схвалюють роботу глави Білого дому.

Як писав раніше Знай.ua, у разі, якщо Сполучені Штати почнуть поставляти ракети в європейські країни, Росія вживатиме "дзеркальних заходів".

Рейтинги Путіна падають
Рейтинги Путіна падають

Про це в середу, 24 жовтня, під час підсумкової прес-конференції за результатами зустрічі з італійським прем'єр-міністром Джузеппе Конте заявив глава Кремля Володимир Путін.

Також Знай.ua писав про те, що США може увести ядерні санкції проти Росії за порушення договору РСМД.