У найближчі два тижні рубль буде балансувати на межі падіння, а після новорічних свят майже гарантовано відбудеться новий обвал. Про це повідомляє "Лента" з посиланням на заступника директора аналітичного департаменту "Альпарі" Анну Кокореву.

Вона нагадала, що законопроект про нові антиросійські санкції США, ймовірно, не встигнуть розглянути до кінця року, отже, всі негативні очікування та наслідки, пов'язані з обмежувальними заходами щодо Москви, переносяться на січень-лютий.

Кокорева також зазначила, що з 26 листопада стартує податковий період, що, швидше за все, матиме позитивний вплив на курс рубля. Оскільки компанії для погашення своїх зобов'язань перед державою, як правило, продають валютну виручку на внутрішньому ринку, зростання національної валюти стимулюється.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

У той же час головним стримуючим фактором буде ціна на нафту — до кінця листопада котирування нафти Brent може знизитися до 62 доларів за барель. Крім того, долар, швидше за все, продовжить дорожчати на тлі позитивної американської статистики. Виходячи з цього, експерт радить придивлятися до купівлі валюти вже зараз.

Раніше ми писали, що український бізнес дає невтішні прогнози на наступний 2019 рік щодо курсу гривні. Так представники українського бізнесу очікують значну девальвацію. Про це свідчать результати опитування керівників підприємств, проведеного Національним банком України (НБУ) в третьому кварталі поточного 2018 року.

Наприклад, стало більше тих, хто прогнозує знецінення гривні – 90,3%, тоді як у другому кварталі – 78,3%.

Через 12 місяців середнє значення обмінного курсу прогнозують на рівні 29,6 грн/$, тоді як у другому кварталі прогноз становив 28,63 грн/$.

Більшість опитаних, а саме 65,1% респондентів, вважають, що обмінний курс в наступні 12 місяців буде вище ніж 29 грн/$.

Нагадаємо, долар по 30? Українців попередили, що приготувала наступний тиждень.

Як повідомляв Знай.uа, які перспективи очікують студентів і заробітчан в 2019 році.

Знай.uа писав, що Польща перекриває кисень заробітчанам.