У п'ятницю Федеральний суддя США видав розпорядження для Білого дому оновити акредитацію для головного кореспондента CNN Джима Акости.

Цю інформацію повідомив телеканал CNN.

"Федеральний суддя Тімоті Келлі став на бік CNN у п'ятницю, розпорядившись для Білого дому відновити прес-акредитацію для головного кореспондента каналу в Білому домі Джима Акости" CNN

Розпорядження стало першою перемогою американського телеканалу у справі проти президента США Дональда Трампа і кількох представників його адміністрації.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК
Показати ще

Згідно з позовом, адміністрація президента США порушила першу і п'яту поправки до Конституції США, коли заборонила Аксоті доступ до Білого дому.

За словами голови адміністрації Білого дому Джона Келлі, тимчасова акредитація буде надана журналісту у п'ятницю, 16 листопада. В той же час CNN вимагає відновлення "постійного пропуску", що означатиме визнання судом факту, що відкликання Білим домом акредитації Акости відбулося з порушенням Конституції.

Джим Аксота

"Такий правовий висновок міг би захистити інших журналістів від дій з боку адміністрації" CNN

Нагадаємо, у вівторок, 13 листопада, американський телеканал CNN подав в окружний суд у Вашингтоні позов щодо президента США Дональда Трампа.

Цю інформацію повідомляє CNN. Позов був поданий через відкликання акредитації журналіста Джима Акости.

Як відомо, у середу, 7 листопада, на прес-конференції журналіст вступив у перепалку з Дональдом Трампом. Американський президент назвав співробітників телеканалу "ворогами народу", а Акоста – "жахливим людиною". Після конфлікту журналіст був позбавлений акредитації в Білому домі. Телеканал пов'язав це з незручними питаннями, які Аксота ставив американському лідерові.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", для США дуже важливо, щоб наступний президент України продовжував реформи і геополітичний курс на зближення з ЄС і НАТО.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Макрон відреагував на уїдливі твіти Трампа.