Російський рубль буде балансувати на грані падіння в найближчі два тижні. Про це заявила фінансовий експерт Ганна Кокорева.

Про це повідомляє Politeka.

Валюта Росії вже знаходиться на межі краху, однак особливо складний період вона буде переживати після Нового року. Саме після свят практично гарантовано відбудеться новий обвал.

При цьому США навряд чи до кінця року встигнуть розглянути законопроект про нові антиросійських санкції. З цієї причини всі негативні наслідки і очікування переносяться на січень-лютий. Вони пов'язані з обмежувальними заходами щодо Москви.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Відомо, що в Росії з 26 листопада стартує податковий період. Це зможе трохи позитивно вплинути на його курс і зрівноважити його.

В цей період компанії для того, щоб погасити свої зобов'язання перед державою зазвичай продають валютну виручку на внутрішньому ринку, і це стимулює зростання національної валюти.

Ціна на нафту як і раніше є головним стримуючим фактором рубля. До кінця листопада котирування нафти Brent може знизитися до 62 доларів за барель.

Крім того, долар, швидше за все, продовжить дорожчати на тлі позитивної американської статистики. Тому росіянам радять закуповуватися валютою вже зараз.

На думку експерта, далі ситуація з російським рублем буде тільки погіршуватися. На економіці країни особливо негативно позначається санкційне тиск.

Збиток від економічних обмежень аналітики оцінили приблизно в 6% ВВП за період з 2014 року, коли США та ЄС ввели обмежувальні заходи за приєднання Криму. Економісти підрахували, що в цілому Росія втратила 10% ВВП за останні роки.

Нагадаємо, експерти попередили, що буде творити долар в найближчі дні. Настрій на торгах був таким же, як і весь тиждень.

Як повідомляв Знай. ua, темні плями російського олігарха Павла Фукса. Стало відомо, чому скандальний російський банкір Павло Фукс вирішив втекти з Росії в Україну.

Знай. ua писав, що росіянам дали всього кілька днів, Путін шукає корвалол. C 26 листопада стартує податковий період.