У суботу, 17 листопада, в норвезьких містах вийшли тисячі протестуючих проти обмеження доступу жінок до аборту.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що одна із правлячих партій вимагає обмеження на аборти вже після двадцятого тижня вагітності, якщо жінка дізнається, що у дитини є генетичні хвороби або синдром Дауна. Крім того політики вимагають ускладнити процедуру, або ж взагалі заборонити селективні аборти.

"Це дискримінує вибір на основі наявності різних хвороб ... Діти з синдромом Дауна мають володіти тими ж юридичними правами, що й інші діти", - заявив заступник лідера християнських демократів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Відзначається, що у столиці Норвегі протестувальники пройшли по центру міста, тримаючи банери з написами: "Моє тіло моє право" і "Захистити аборт".

"Новий закон, який пропонується, обмежує права жінок. Я відчуваю, що жінці потрібно вибирати", - прокоментував Іне Лунд, 22-річний студент-криміналіст.

Спочатку вимоги партії мало хто сприймав серйозно, проте після об'єднання з опозиційною лейбористською партією, для повалення уряду, правляча партія запропонувала обговорити посилення правил абортів.

Цей аргумент допоміг переконати рядових членів соціально-консервативної, лютеранської партії голосувати за переговори, щоб приєднатися до правлячої коаліції, потенційно забезпечивши Солберг більшістю в парламенті до наступних виборів в 2021 році.

Разом з тим варто відзначити, що скандальна українська співачка Таїсія Повалія, яка ще у часи Майдану вслід за президентом-утікачем Віктором Януковичем переїхала у Росію, оскандалилась черговими подробицями особистого життя.

Повалій розкрила одну зі своїх жіночих таємниць під час участі у програмі "Доля людини". Скандальна запроданка розповіла, чим їй довелося пожертвувати заради досягнення успіху і слави.

Таїсія Повалій поділилася сумним досвідом аборту, який ледь не коштував їй життя. Це сталося у 1984 році, коли в родині зірки вже підростав однорічний син Денис. Повалій дізналася про другу вагітність одночасно з отриманням неймовірно вигідної пропозиції про співпрацю від Київського Державного мьюзік-холу.

Перед співачкою постав вибір між сім'єю і кар'єрою, і вона обрала друге, зважившись на уколи, які повинні були спровокувати викидень. Однак події почали розвиватися не так, як було заплановано, оскільки Повалій зіткнулася з позаматковою вагітністю і втратила свідомість у власному будинку.

Нагадаємо, знаменитості, які стали мамами дуже-дуже рано.

Як повідомляв "Знай.ua", після смерті Кобзона розкрилися шокуючі подробиці про секс і його матір.

Також "Знай.ua" писав, що фальшива "Міс України 2018" оскандалилася заявою про аборти.

В Україні знову намагаються заборонити аборти