У Путіна прокоментували можливість передачі Курильських островів Японії у обмін підписання мирного договору.

Про це пише Рoliteka з посиланням на повідомлення російських ЗМІ.

Відповідну заяву зробив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

"За ці дні ми з вами бачили дуже велику кількість різних міркувань, політологічних домислів про те, що, мовляв, вже якась сепаратна угода про передачу островів і так далі. Це не так", – зазначив він.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

При цьому, стверджує Пєсков, настільки складне питання може бути все-таки вирішено.

"Тут справедливості заради треба згадати, що все-таки, незважаючи на всі складності теми мирного договору з Японією, це питання може бути вирішене. Такі складні теми все одно вирішуються, і це показав, наприклад, досвід переговорів з територіальних питань з Китаєм", – підкреслив прес-секретар.

Нагадаємо, у середу, 24 жовтня, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зробив заяву, яка може стати відправною точкою у розвитку відносин між Японією та Росією.

Про це повідомляють японські ЗМІ.

Абе заявив, що готовий укласти мирний договір з Росією тільки після того, як Курильські острови увійдуть до складу Японії. Про це він заявив у ході виступу з програмною промовою на відкритті сесії японського парламенту.

"Відносини з Росією знаходяться в ненормальному стані. Між двома країнами вже більше 70 років не укладено мирний договір", - зазначив прем'єр Японії.

Раніше Знай.uа писав про те, що Японія має намір вступити в переговори з РФ з приводу укладення мирного договору з давнього спору, пов'язаного з Курильськими островами.

За повідомленнями ЗМІ, українська сторона має намір підняти це питання в ході саміту країн Південно-Східної Азії, куди приїде і глава Російської Федерації Володимир Путін.

Також Знай.uа повідомляв, що російський президент Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зустрілися в Сінгапурі, де домовилися працювати над мирною угодою на основі декларації 1956 року.