Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес пригрозив, що його країна заблокує угоду по виходу Великобританії з ЄС.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що саміт ЄС стосовно виходу Великобританії зі складу утворення може відбутись вже у неділю 25 листопопада може не відбутись. Відомо, що Великобританія й досі не узгодила з Іспанією угоду по Гібралтару

"Якщо не буде угоди, то очевидно, що саміт Євросоюзу, швидше за все, не відбудеться", - заявив Санчес.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Гібралтар - британське володіння на Піренейському півострові, на яке претендує Іспанія.

Разом з тим варто відзначити, що Мішель Бранье, головний парламентер з Brexit, заявив про підтримку угоди про вихід Великобританії з боку країн союзу.

Бранье зазначив, що 27 національних міністрів ЄС в цілому схвалили проект угоди про вихід Великобританії із складу союзу.

"Прогрес у переговорах про вихід Великобританії, досягнутий у Брюсселі і Лондоні наявності...В глобальному плані, угода справедлива і збалансована", - повідомив Барньє.

До цього Великобританія і Європейський Союз узгодили план прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей по Brexit. Британська сторона за вихід з ЄС заплатить майже 39 млрд фунтів стерлінгів. Глава європейської ради Дональд Туск заявив, що "якщо не станеться нічого надзвичайного", то остаточно угоду щодо Виходу Великобританії з ЄС буде прийнято вже 25 листопада.

Крім того варто відзначити, що прем'єр Великобританії Тереза Мей в черговий раз жорстко висловилася про Brexit. Так, Мей вважає, що у її стратегії виходу Британії з складу Європейського союзу немає альтернатив.

"На цьому тижні, після тисяч годин переговорів між Великобританією і ЄС, ми досягли важливого моменту для нашої країни", − заявила Тереза Мей.

Міністр додала, що вдалося домовитися про "докладних умовах" виходу, а також про "широких умовах" майбутніх відносин.

"Після двох років напруженої роботи ми зараз дійдемо до того, що, я твердо переконана, є вірною угодою для Британії. Немає альтернативного плану. Немає іншого підходу, що ми могли б домовитися з ЄС. Курс, який я встановила, вірний для країни і єдиний, який працюватиме", − підкреслила Тереза Мей.

Нагадаємо, Тереза Мей зізналась, як заспокоює себе через Brexit.

Як повідомляв "Знай.ua", обрано нового міністра з питань Brexit.

Також "Знай.ua" писав, що Мей заборонила британцям навіть думати про референдум, країна лютує, уряд розвалюється на шматки.

Хаос "Brexit": відставка міністрів і загроза Мей