Депутат Держдуми РФ, лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що конфлікт на Донбасі схожий на війну СРСР в Афганістані.

Таку думку скандальний російський політик висловив під час зустрічі на тему тридцятиріччя виведення військ з Афганістану, повідомляє Politeka.

Так, за словами Жириновського, введення російської армії в близькосхідну країну було помилкою. При цьому він додав, що Росія могла б досягти якогось успіху в тому випадку, якщо б змогла захопити всю Україну.

Володимир Жириновський

Фрагмент виступу лідера ЛДПР опублікував український журналіст Роман Цимбалюк.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Щоб афганцям не було прикро, що, мовляв, ми даремно туди пішли, ми і в Україні дарма зробили варіант Донбасу і Луганська. Що ми тут отримали? Рану! Ні те, ні інше. І їм погано, і нам погано. Або брати всю Україну, або не влазити туди. Крим — правильно. Але треба всю Україну брати. І вони чекали, по всіх містах Новоросії чекали на російські танки. Всі були готові. Але нічого цього не зробили, очевидна помилка останніх років», — заявив Жириновський.

Український журналіст припустив, що це побічно свідчить про визнання поразки Росії на Донбасі.

«1 березня 2014 року Рада Федерації Росії приймав рішення, яким дозволив Путіну офіційно вводити війська на територію України. Його потім пізніше скасували, армію ввели без шевронів. Але важливо інше. От у цей день Матвієнко використовувала фразу «обмежений військовий контингент», і її за це лаяли в Кремлі. Тому що це була пряма асоціація з Афганом. І ось на тобі — не тільки Валентина Іванівна проводить такі паралелі — для Жириновського, здавалося б, зовсім дорослого старця, теж тут багато спільного», — написав Цимбалюк.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко поставив Росії ультиматум: терміново звільнити всіх українських моряків, захоплених у полон в Азовському морі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Путін збирається застосувати на Донбасі хімічну зброю і готує брудні провокації.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Путін вперше прокоментував агресію в Азовському морі, де у неділю, 25 листопада, було взято штурмом українські судна.