Нагадаємо той факт, що ще 23 листопада угорський центр розслідувань Direkt36 оприлюднив історію про двох російських збройових баронів: Володимирі Любишині старшому та Володимирі Любишині молодшому - батька й сина. Відомо, що ці персонажі купували зброю у армій країн ЄС та сплавляли її мексиканському наркокартелю.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "LIGA.net".

Так, мексиканський картель купував у Любишинів автомати Калашникова, автоматичні пістолети Скорпіон, кулемети, РПГ і ракети класів повітря-повітря і повітря-земля за цілком очевидній цілью: йому потрібно було захищати постачання кокаїну до Нью-Йорку від добре озброєних американських спецслужб.

Але 9 листопада 2016 року торговців зброєю, в рамках операції Персей, за наводкою Управління по боротьбі з наркотиками США, заарештував угорський Центр протидії тероризму.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Операція і слідчі дії не розголошувалися громадськості: про це побіжно згадали лише чорногорські мас-медіа і тільки тому, що спільник дилерів був громадянином Чорногорії.

Пізніше США зажадало екстрадиції Любишинів, але угорська влада вважала за потрібне відправити дилерів у Москву, де їх, ймовірно, очікує не таке суворе покарання, яке могло б бути в Америці. Вчора Держдепартамент США висловив “здивування” у зв'язку з рішенням Угорщини.

Вперше мексиканський картель опинився в Будапешті 2 серпня 2016 року. Виявилося, що у нього там була своя компанія, яка займалася “перепродажем” зброї - її було засновано у 2010 році й називалася Pilis Defence Systems.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сполучених Штатах в Майамі затримали брата президента Гондурасу Хуана Антоніо Ернандеса.

Спочатку це був всього лише магазин який колись називався Pilis Vadászbolt Ltd. У ньому просто продавалося мисливське спорядження, але в 2011 році його придбав 20-річний, який відучився у Великобританії, студент Андрас Тамас Гярмати.

Зброю росіяни купували в угорської армії через компанію HM E Co. Ltd, якою володіє Міноборони Угорщини. У 2012 році це держпідприємство у великих кількостях почало продавати “надлишки військового майна, виведені з використання армією Угорщини”. Таким чином, PDS з 2012 по 2014 роки вигравало тендери і придбало близько 1300 ракет класу повітря-земля, сотні ракет класу повітря-повітря, зенітні і реактивні снаряди, десятки вертолітних гармати і кулемети. Так чи інакше, Любишинів заарештували і видали. Але не США, а Москві.

Нагадаємо, мережу шокував лист вбитої горем матері, реперу погрожують розправою.

Як повідомляв Знай.uа погрожували підкинути наркотики: скандального російського репера кинули за ґрати.

Знай.uа писав, алкоголь, нікотин, кокаїн: які ділянки мозку відповідають за залежність.