Ембер Радд, міністр у справах праці та пенсій, запропонувала інший шлях для Британії, який може замінити Brexit. Цей варіант дозволить країні покинути ЄС, однак зберегти свій вплив у Європейській економічні зоні.

Новину повідомляє Deutsche Welle з посиланням на інтерв'ю газети Times з міністром Радд, яке було оприлюднене 8 грудня.

Зокрема, міністр пропонує угоду під назвою "Норвегія +". Вона полягає у виході Британії з Європейського союзу, однак збереженні можливості країни вільно підтримувати торговельні зв'язки з державами-членами ЄС в рамках Європейської економічної зони.Подібний статус на сьогоднішній день має Норвегія.

Угода "Норвегія +" також має дозволити Британії залишитись в митному союзі. Норвегія наразі такого права немає. Цю угоду можуть прийняти, як альтернативу у тому випадку, якщо 11 грудня в Палаті громад британські депутати проголосують проти прийняття Brexit.

Британський парламент

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

До речі, спостерігачі за подіями у британському парламенті зазначають, що більша частина депутатів планує голосувати проти угоди Brexit.

Нагадаємо, Brexit - це план виходу Британії з Європейського союзу. Це питання порушувалось британськими консервативними та націоналістичними партіями. 23 червня 2016 року відбувся референдум, на якому британці проголосували за вихід з "лав" Європейського союзу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", британський парламент обмежив в'їзд у країну людям, які незаконним шляхом заволоділи значними статками. Від цього нововведення значно постраждають багаті жителі Росії.

Щоб ще більше принизити російських олігархів, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей затвердила список з шести російських олігархів, яким обмежений вільний в'їзд до Британії.

Також "Знай.ua" писав, що щодо Brexit, як і щодо Росії, прем'єрка має особливу точку зору. Вона зазначила, що після прийняття угоди Британія знову об'єднається, як "єдина нація" та "відмовиться від ярликів".