Днями уряд Великої Британії анонсував посилення правил видачі інвестиційних віз.

Про пише The Times.

У повідомленні йдеться, що з 2019 року Британія запровадить правила, що обмежують в'їзд у країну людей, які отримали статки незаконним шляхом.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У контексті санкцій призупинять видачу так званих віз інвестора, з наступного року умови їх отримання значно ускладняться.

У контексті цього рішення Міністр імміграції Керолайн Ноукс заявила, що обмеження запроваджуються насамперед для запобігання приїзду в Британію людей, які отримали статки незаконним шляхом, а вигоди від імміграційної системи повинні отримувати чесні інвестори.

"Ми не будемо терпіти людей, які грають не за правилами і прагнуть отримати вигоду з системи", - підкреслила вона.

Видання додає, що цією візової системою користувалися переважно громадяни Китаю та Росії: за останній рік із 361 людини, що отримали візу інвестора, 115 були жителями Китаю, 38 - Росії, ще 28 - Гонконгу, 20 - Туреччини, 19 - США.

У Великобританії на громадянство міг розраховувати той інвестор, який готовий був витратити на економіку країни не менше двох мільйонів фунтів стерлінгів. Підкреслюється, що значну частку "золотих віз" в Альбіоні отримали громадяни Росії.

Зазначається, що інвестиційні візи першого рівня дають змогу в обмін на мільйонні інвестиції отримати посвідку на проживання у Великій Британії. Кількість років, через які можна отримати постійне місце проживання в Британії, залежить від суми вкладених коштів. Інвестувати можна в цінні папери, державні бонди або британський бізнес.

Тереза Мей
Тереза Мей

Відтепер із уведенням обмежень нові заяви на візу першого рівня прийматися не будуть, приймання відновлять після запровадження нових правил - заявникам потрібно буде довести, що вони володіли засобами, які хочуть вкласти, протягом двох років до подання заяви на візу, їм також заборонять інвестувати в держбонди.

Нагадаємо, напередодні саміту, який повинен остаточно вирішити долю Великобританії і ЄС, прем'єр-міністр країни Тереза Мей звернулася до співвітчизників з проханням підтримати угоду з Brexit.

Тереза Мей
Тереза Мей

Раніше Знай.uа писав про те, що глави держав і урядів країн Євросоюзу схвалили угоду з Великою Британією про Brexit.

Також Знай.uа повідомляв, що у неділю, 25 листопада, на саміті, президент Європейської ради Дональд Туск буде рекомендувати лідерам країн Європейського Союзу (ЄС) підтримати угоду про вихід Британії з ЄС (Brexit).