Глави держав і урядів країн Євросоюзу схвалили угоду з Великою Британією про Brexit.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Наразі вже відомо, що на позачерговому саміті країн-членів ЄС, який був присвячений виходу Великобританії зі складу союзу буор прийнято остаточне рішення.

Зокрема, лідери європейських країн підтримали 585-сторінковий договір про вихід Великої Британії з Євросоюзу, який був узгоджений 13 листопада.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Більше того на зустрічі було підписано політичну декларацію, яка регулюватиме відносини мід ЄС та Лондоном після офіційного Брексит.

У свою чергу глава делегації ЄС на перемовинах Мішель Барньє підкреслив, що угода не ущемляє інтересів Лондону та вони залишаться союзниками попри останні події.

Крім того керівник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відзначив, що британський парламент, який повинен прийняти остаточне рішення також підтримає угоду. У той же час він назвав Brexit трагедією як для Великої Британії, так і для інших країн ЄС.

Разом з тим варто відзначити, що у неділю, 25 листопада, на саміті, президент Європейської ради Дональд Туск буде рекомендувати лідерам країн Європейського Союзу (ЄС) підтримати угоду про вихід Британії з ЄС (Brexit).

В повідомленні Туск зазначив, що вперше Євросоюз і Великобританія досягли згоди щодо Brexit.

"Під час цих переговорів ніхто не хотів нікого перемагати. Ми всі шукали доброї і справедливої угоди. І я вважаю, що ми, нарешті, знайшли кращий компроміс. Враховуючи все вищевикладене, я буду рекомендувати, щоб в неділю ми схвалили підсумок переговорів по Brexit", - додав Туск.

Крім того, президент Європейської ради ще раз нагадав, які цілі стояли перед початком переговорів:

мінімізувати невизначеність і порушення, викликані Brexit;
вирішити питання про статус громадян ЄС, які живуть у Великобританії;
забезпечити виконання Лондоном фінансових зобов'язань;
уникнути жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією;
запобігти правому вакууму для компаній ЄС.

На думку Туска, всі цілі були успішно досягнуті.

"Угода про Brexit гарантує, що права наших громадян повністю захищені, мирний процес в Північній Ірландії не повинен бути порушено, Великобританія продовжить платити в бюджет ЄС протягом перехідного періоду, і буде забезпечена юридична визначеність", - зазначив Дональд Туск.

Нагадаємо, Іспанія і Великобританія вирішили найважливіший конфлікт.

Як повідомляв "Знай.ua", Brexit на межі зриву через загарбницькі плани Іспанії.

Також "Знай.ua" писав, що Тереза Мей приголомшила світ новою одержимістю, британський парламент відмовляється голосувати.

Іспанія отримала гарантії по Гібралтару і підтримає угоду по Brexit