У Великобританії у правоохоронних органів з'явилися підстави для нових підозр російських спецслужб у ще одній серії вбивств на території туманного Альбіону. Так, детективи, які розслідують отруєння екс-офіцера ГРУ Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері, поділилися новою інформацією.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Times.

За інформацією журналістів видання, офіцери Скотланд-Ярду з контр-тероризму вважають, що агенти ГРУ приїжджали до Британії в той час, коли відбувалися "підозрілі" смерті.

"Одна з ліній розслідування пов'язує агентів російської розвідки, тих що приїхали в країну під час підозрілих смертей", - повідомляє видання.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Мова йде про бізнесмена Олександра Перепеличного, який помер у 2012 році під час ранкової пробіжки біля свого будинку в передмісті Лондона, чоловікові було тоді 44 роки. Спочатку поліція повідомила про інфаркт. Однак через два роки після його смерті компанія, в якій Перепеличний застрахував своє життя, ініціювала розслідування: в результаті в шлунку бізнесмена було виявлено отруйну речовину, що міститься в рідкісній китайській рослині гельземіум (Gelsemium Elegans). Симптоми отруєння цією речовиною схожі з аритмією.

Є інформація, що Перепеличний особисто допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки. А ось другий випадок - смерть бізнесмена Скотта Янга, який випав з вікна своєї квартири в центрі британської столиці.

Видання зазначає, що справи в цих двох вбивствах переведуть до категорії "підозрілих", коли почнеться нове опитування свідків.

Варто нагадати, що російські шпигуни запустили нову хвилю потенційно смертоносних місій на території Великобританії. Про це попереджають британські служби безпеки. Британським військовим і співробітникам спецслужб дали секретні інструкції. Про це пише англійське видання The Mirror з посиланням на секретну доповідь спецслужб. Секретний документ закликає військових розвідників бути на сторожі у зв'язку з діяльністю шпигунів Кремля.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Словаччині вибухнув скандал з російським дипломатом, якого вислали з країни за підозрою в шпигунстві на користь Кремля. Про це пишуть словацькі ЗМІ з посиланням на відповідну заяву прем'єр-міністра країни Петер Пеллегріні.

Нагадаємо, українка красиво опустила Росію на путінському каналі, аплодуємо стоячи.

Як повідомляв Знай.uа Скотланд-Ярд показав нові кадри з Чепігою та Мишковим.

Знай.uа писав, від чого помирають шпигуни Путіна, і що це означає для України.