У Сербії пройшли багатотисячні протести через побиття опозиціонера. Вони почалися після нападу на лідера невеликої Лівої партії Борко Стефановича.

Про це повідомляє Reuters.

Кілька тисяч мітингувальників вимагали зміни політики з боку президента країни Олександра Вучича. Його називають "самодержавцем" і звинувачують в авторитарному правлінні.

Напад на Стефановича відбувся 23 листопада в місті Крушевац Сербії. Група молодих людей у чорному одязі побила опозиціонера.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Президент Сербії після інциденту заявив, що всі нападники були заарештовані практично по гарячих слідах. Опозиція, у свою чергу, заявила, що до нападу причетна правляча партія.

Раніше повідомлялося, що в Парижі затримали рекордну для Франції кількість осіб - 1550. Причиною стали протести "жовтих жилетів".

"Число затриманих стало свого роду рекордом для Парижа і перевищила зараз 1550 осіб. Ніколи ще в Парижі не затримувалося силами правопорядку стільки людей", - повідомив міністр Франції.

Крістоф Кастанер також зазначив, що поліція і жандармерія зуміли зменшити рівень насильства завдяки броньованій техніці, яку давно вже не використовували у французькій столиці.

Нагадаємо, "жовті жилети" йдуть у наступ, поліція затримує демонстрантів, які висунуті вимоги. Затримали близько півтисячі протестувальників.

Як повідомляв Знай. ua, в Угорщині назріває свій Майдан. Уряд хоче збільшити кількість робочих годин майже вдвічі.

Знай. ua писав, що Путіна розтягнули і повісили в Росії: акція протесту закінчилася непередбачених, але людям сподобалося. На банері написано "Стоп Путін. Стоп війна".