У Росії засудили колишнього військового Леоніда Пархоменка. Суд визнав його винним у державній зраді.
Екс-офіцера засудили до 14 років ув'язнення, повідомив журналіст Владислав Рязанцев. Цю інформацію також підверджують місцеві російські ЗМІ.
"Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 14 років колонії суворого режиму екс-офіцера (капітана 2-го рангу запасу) Чорноморського флоту Леоніда Пархоменко, обвинуваченого в державній зраді на користь України", - йдеться у повідомленні.

Суд визнав Пархоменка винним у розкритті державної таємниці РФ. Він відбуватиме покарання у колонії суворого режиму. В ході судового засідання Леонід Пархоменко заперечував свою провину і не визнав себе винним.

Адвокат ув'язненого Каспар Кілафян заявив, що подаватиме апеляцію. До цього сторона звинувачення просила не 14, а 15 років в'язниці для колишнього офіцера Пархоменка.

Відзначимо, капітан 2-го рангу в запасі Леонід Пархоменко був затриманий і заарештований в листопаді 2016 року за підозрою в шпигунстві на користь України. Він служив у Чорноморському флоті і звільнився в 2005 році.

Сторона звинувачення стверджує, що він передавав українській спецслужбі таємні відомості про Чорноморський флот РФ. Заявляють також, що за це він отримував грошову винагороду.

Нагадаємо, що єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню ЄС Йоханнес Хан закликав РФ звільнити незаконно утримуваного режисера Олега Сенцова для вручення премії Сахарова.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо про стан викрадених українських моряків.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, що росіянку Марію Бутіну заарештували в США за відсутність реєстрації іноземної агента. Жінка висловила рішучість змінити свої показання і визнати провину.