Семирічна дівчинка з Гватемали, затримана разом з батьком під час проходження кордону США, загинула по дорозі до центру утримання нелегалів.

Про це повідомив NBC News.

Наразі вже відомо, що дівчинка на ім'я Жакеліна Амеі була затримана разом із батьком та ще понад 160 мігрантами при спробі незаконно перетнути кордон штату Нью-Мексико неподалік від пункту пропуску Антелоп-Уеллс.

Проте через відсутність медичного персоналу на цьому пункті пропуску дитина не змогла отримати допомогу на протязі півтори години.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У подальшому при прибутті до центру для мігрантів лікарі намагались реанімувати дівчинку проте всі їх спроби виявились невдалими і вона померла від зупинки серця.

Також відзначається, що на момент приїзду до лікарів дівчинка були сильно зневоднена. При цьому місцева влада говорить, що надавала мігрантам воду.

Разом з тим варто відзначити, що камери відеоспостереження на кордоні США і Мексики зафіксували, як підозрюваний контрабандист скидає маленьких дітей c прикордонної стіни в Юмі (Арізона).

Це підтверджує запис, який з'явився у понеділок, З грудня, на сторінці в Twitter Служби митного та прикордонного контролю. Як повідомив прикордонний патруль, чоловік, який перебуває на мексиканській стороні, кидав дітей (2, 7 і 10 років) c огорожі заввишки більше 5 м на територію США, де їх ловила інша людина.

За даними служби, в результаті падіння зі стіни постраждала 2-річна дитина. Йому допомогли агенти прикордонного патруля, які прибули на місце події. Вони взяли всю сім'ю дитини під варту.

За словами Макелинана, затриманих - сім'ю з Гватемали — передадуть Імміграційній і митній службі (ICE).

"Існує складна і все ще потенційно нестабільна ситуація в Тіхуані, - сказав Макаленан. У нас там більше 7 тисяч мігрантів. Їх привезла на кордон добре організована злочинна група, яка запевнила людей, що вони зможуть легко перетнутися в США для подачі заяв про надання притулку. Але це не так".

Ця спроба перетнути кордон США і Мексики відбувається на тлі припливу "каравану" мігрантів. Тисячі жителів Гондурасу, Сальвадору і Гватемали в останні місяці намагалися потрапити в Штати в надії на отримання притулку. Більшість з них біжать зі своїх країн через злочинність, сексуальне насильство і відсутність захисту з боку уряду.

Нагадаємо, почався штурм кордону, багато жертв.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп прийняв найжорстокіший в історії закон по мігрантах.

Також "Знай.ua" писав, що суд врятував мігрантів від божевілля Трампа.

Близько 10 тисяч біженців з країн Центральної Америки наближаються до США