У Фінляндії зафіксовано вперше випадок, коли дитину народив чоловік.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

У повідомленні сказано,що молодий батько при народженні був жінкою, проте пройшов через процедуру зміни статі і в позаминулому році отримав посвідчення особи чоловіка.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він вирішив перервати гормональну терапію, щоб спробувати завести дитину разом зі своїм партнером. За словами новоспеченого батька, вагітність минула без проблем.

"Вага новонародженого - майже 4 кілограми, зріст - 53 сантиметри. Кілька останніх тижнів були складними: тоді почуття гумору початок вичерпуватися. Однак пологи минули добре", - розповів чоловік.

Нагадаємо, у Ґданську (Польща) 11-річна українка народила дитину. За даними місцевих ЗМІ, до лікарів у містечку Скаршеви Поморського воєводства 18 грудня звернулась мама із донькою.

Та скаржилася, що погано себе почуває, та після низки обстежень виявилось, що донька вагітна. Лікарі відразу повідомили про це поліцію і прокуратуру. Вагітну негайно госпіталізували у лікарню в Ґданську, де та народила дитину. Лікарня не розголошує інформації про стан здоров’я породіллі та її дитини.

За словами прокурора оружної прокуратури у Ґданську Маріуша Душинського, матір та її донька походять з України і переїхали до Польщі у вересні. Вона залишила доньку під опікою 63-річного співмешканця. Наразі невідомо з якої області вони походять. Жінка навіть не підозрювала, що її донька вагітна.

Раніше Знай.uа писав про те, що працівникам пологового будинку, які вбили новонародженої дівчинки в одній з лікарень Калузької області Росії, винесли вирок.

суд
суд

Дівчинка народилася недоношеною і важила близько 650 грамів, пише один з російських сайтів.

Дитя могло вижити. Але акушерка-гінеколог, колишня завідуюча відділенням Жуковської центральної районної лікарні 61-річна Шалабі Халілова винесла ледве дихаюче тільце в сусідню кімнату і поклала на холодний стіл. Матері вона збрехала, що дитина мертва. Пізніше лікарка отримала два роки умовно і їй на два роки заборонили займатися медичною діяльністю, пов'язаною з пологами.

Також Знай.uа повідомляв, що народження дитини підвищує ризик виникнення серцевих захворювань у жінок.