В Санкт-Петербурзі спалахнув пожар на складі піротехніки, небо осяяне величезним феєрверком.

НП сталася ввечері 21 грудня. Пожежа розгорілася на складі з піротехнікою. Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на джерела в екстрених службах.

«На складі в Хімічному провулку в центрі Петербурга сталася пожежа на складі з піротехнікою», — йдеться в повідомленні.

Події присвоєно підвищений ранг складності, при цьому даних про постраждалих не надходило. Однак
мешканців будинків, розташованих на відстані одного кілометра від складу, евакуювали.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

До місця події направлены пересувна хіміко-радіометрична лабораторія та пожежний потяг. У ліквідації пожежі беруть участь 78 бійців особового складу та 22 одиниці техніки.

У мережі з'явилося відео з палаючого складу. На ньому можна побачити, що вогонь торкнувся піротехніку, з-за чого почався неконтрольований салют.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що харківські правоохоронці перевіряють інформацію про замінування будівлі на проспекті Науки, 9, де розташоване ДП "Український науково-технічний центр металургійної промисловості "Енергосталь". На місце події виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського райвідділу поліції, кінологічна служба та вибухотехніки: "Проводиться огляд приміщень".

Як повідомляв портал "Знай.uа" у київському ліцеї почалася пожежа. Кадри з пожежею зуміли зняти учні закладу: на кадрах видно, як сильний дим огортає приміщення, однак пожежну сигналізацію не чути. Діти в цей час спокійно прогулюються по поверху. Рятувальники кажуть, що учні все ж були евакуйовані на вулицю.

"Знай.uа" писав, що на шахті ČSM в Чехії, розташованої поблизу міста Карвіна на північному сході країни, вибухнув метан. За даними місцевих ЗМІ, в результаті вибуху загинули п'ять людей, десять осіб отримали поранення і вісім пропали без вісті. Є версія, що всі потерпілі є громадянами Польщі.