Чорногорська православна церква, підпорядкована Сербської православної церкви, прийняла рішення про відновлення автокефалії.

Про початок процесу незалежності церкви розповів президент Чорногорії передає RTCG.

Президент Чорногорії

Чорногорська православна церква не має канонічного визнання, а головна церква в країні - СПЦ. Однак, влада вважає, що Сербська православна церква несе загрозу чорногорської незалежності, тому вони прийняли рішення добитися автокефалії.

"Сербська православна церква дуже наполегливо підриває чорногорську незалежність. Я вважаю, що необхідно продовжити роботу з відновлення автокефальної Чорногорської православної церкви, і держава буде цим займатися і нести за це відповідальність", підкреслює президент Чорногорії.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Церква Чорногорії багато років бореться за те, щоб її визнали. Вона була проголошена автокефальною ще в 1933 році, однак досі не домоглася незалежності із-за тиску з боку Сербської православної церкви.

Нагадаємо, Порошенко підписав доленосний закон: московським попам прийшов кінець

Президент України Петро Порошенко підписав важливий закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патриархата (МП) перейменуватися і вказувати в своїй назві належність до Російської православної церкви (РПЦ).

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Порошенко терміново скликав прес-конференцію: щось не так з Томосом

У неділю, 16 грудня український президент Петро Порошенко зібрав термінову прес-конференцію. Почалася вона в 16:00 в "Мистецькому Арсеналі" в Києві, на вулиці Лаврській.

Цю інформацію повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського глави.

Також Знай.uа" писав про те, що Український журналіст потроллил патріарха Кирила: не якісно працює

Відомий український журналіст Роман Цимбалюк висміяв присутність Патріарха Кирила на засіданні колегії Міністерства оборони Росії. У своєму YouTube-блозі журналіст зазначив, що присутність російського священнослужителя №1 на таких заходах в Росії є ще одним серйозним аргументом для створення в Україні автокефальної православної церкви.