У понеділок, 24 грудня, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп поділився своїми переживаннями з приводу схвалення фінансування стіни на кордоні з Мексикою.

Про це глава США написав на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Так, американський лідер заявив, що зовсім один у Білому домі, додавши, що він "бідний".

"В якийсь момент рішення демократів, які не хочуть укладати угоду, обійдеться нашій країні набагато дорожче, ніж фінансування стіни, про яку ми всім говоримо. Божевілля!", - заявив Трамп.

Раніше повідомлялося, що експерти прокоментували "підводні камені" відставки глави Пентагону Джеймса Меттіса і справжні мотиви Трампа в контексті цих гучних кадрових змін.

Аналітики відзначають, що ця публічна відставка викликана незгодою Меттіса з президентом Дональдом Трампом по ряду ключових питань.

Так, нещодавно генерал Джеймс Мэттис заявляв, що не згоден з тим, що США за нинішньої адміністрації не підтримують належним чином своїх союзників, а навпаки, проявляють недостатню жорсткість у відношенні американських глобальних супротивників.

Особливе обурення міністра оборони викликало, очевидно, рішення президента про повне виведення американських військ із Сирії і, зокрема, можлива доля курдських збройних формувань там, які в останні роки були основними союзниками США в регіоні.

міністр оборони США Джеймс Меттіс

Нагадаємо, що 24 грудня президент США Дональд Трамп підписав указ про виведення військ з території Сирії. У наказі прописано, як і коли будуть виведені війська США з Сирії, однак поки чиновники відмовилися повідомити подробиці.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дональд Трамп виступив із заявою, що з 1 січня 2019 року Патрік Shanahan буде виконувати обов'язки міністра оборони США.

Також портал Знай.uа писав, що Дональд Трамп вирішив залишитися у Вашингтоні і не їхати на свою віллу у Флориді на Різдво через ситуацію з бюджетом та припиненням роботи федеральних структур.