У середу, 26 грудня, фінансові аналітики відзначили, що російська валюта пробила чергове дно на фінансовій біржі.

Проце повідомляє портал Politeka.

Аналітики наголошують, що це вже четвертий обвал російського рубля по відношенню до долара за останній місяць 2018 року.

Якщо в кінці листопада національна валюта РФ торгувалася на позначці в 68, 48 рублів / $, то сьогодні, 26 листопада, він зробив стрибок до 68,75 руб ./$.

Крім цього, на торгах 26 грудня на Московській біржі рубль також пробив дно по відношенню до євро. Станом на ранок, курс євро підвищився до 78,42 руб. / €.

долар
долар

Якщо аналізувати дані торгів, то російська національна валюта почала різке падіння до долара у вівторок увечері, 25 грудня, і продовжувала падати все ранок середи.

путін
путін

Варто додати, що паралельно з рублів стала падати в ціні нафта, від якої залежить наповнення російського бюджету. Так, вчора, 25 грудня, чорне золото побило річний мінімум, опустившись під час торгів нижче позначки в $ 52.

Нагадаємо, російський рубль буде балансувати на межі падіння в найближчі два тижні. Про це заявила фінансовий експерт Ганна Кокорева.

Російський рубль
Російський рубль

Про це повідомляє Politeka.

Валюта Росії вже знаходиться на межі краху, однак особливо складний період вона буде переживати після Нового року. Саме після свят практично гарантовано відбудеться новий обвал.

При цьому США навряд чи до кінця року встигнуть розглянути законопроект про нові антиросійських санкції. З цієї причини всі негативні наслідки і очікування переносяться на січень-лютий. Вони пов'язані з обмежувальними заходами щодо Москви.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ціни на нафту на американських і світових фондових біржах продовжують знижуватися, останні цифри є достить обнадійливими для України.

Про це повідомив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко у Facebook, посилаючись на відповідні дані Bloomberg.

Анатолій Гриценко
Анатолій Гриценко

Гриценко зазначив, що наразі Brent коштує $50,47, WTI - $42,68 за барель.

Також Знай.ua писав про те, що завдяки американським і європейським санкцій, Росія "втратила" 6% зростання.