Путінські пілоти, які літають над Кримом на радянському непотребі, згадали, що у них є робота крім так званої охорони Керченської протоки. Так, біля берегів Криму російські винищувачі пролетіли поруч з американським літаком-розвідником RC-135V/W Rivet Joint.

Про це стало відомо завдяки повідомленню офіційного представника командування ВПС США в Європі та Африці, капітана Крістофера Бойєр-Мідера.

За словами військового, російські військові після підльоту до американського повітряного судна нічого далі не зробили, перехоплення було "безпечним".

"Сталося безпечне перехоплення, і жодних подальших дій не було", - сказав Бойєр-Мідер.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За інформацією американських інтернет-ресурсів, літак США почав розвідку з грецької бази і перебував над Чорним морем близько двох годин.

Варто нагадати, що 10 місяців тому президент країни-агресора Володимир Путін переконливо розповідав про серійне виробництво ракети "Авангард". Але тут він заявив, що ракети тільки відчувають. Брехню забріханого ворожого ватажка виявило видання "Сегодня" і Telegram-канал Серпом По.

"Путін привітав росіян з "чудовим, відмінним подарунком до Нового року". Мова про диво-зброю — ракета "Авангард", яка прориває будь-які ПРО. А нам здавалося, що це був подарунок до президентських виборів в березні", – іронізує видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер, 27 грудня, російські військово-повітряні сили перехопили літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США, який вранці розпочав патрулювання поблизу окупованого півострова Крим. Про це повідомляє публічний сервіс Aircraft Spots, що відслідковує рух літаків.

"Літак ВПС США RC-135V 64-14841 HARK51 було перехоплено російським ВПС над Чорним морем біля Криму ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, пузаті путінські бомбардувальники епічно зганьбилися у Венесуелі: надувні пілоти.

Як повідомляв Знай.uа Помпео визвірився на Росію і Венесуелу за "тренувальні" бомбардувальники.

Знай.uа писав, прутся куди не просять: ВПС Бельгії перехопили російські військові винищувачі.