У неділю, 30 грудня, в Бангладеш в результаті сутичок, пов'язаних з виборами загинули щонайменше 12 осіб.

Цю інформацію повідомляє AFP.

Поліція Бангладешу застрелила трьох чоловіків, а вісім інших загинули в зіткненнях між активістами правлячої партії "Авамі ліг" і опозиційної Бангладешської націоналістичної партії (BNP), повідомила поліція.

Також повідомляється про смерть одного поліцейського, який був убитий в результаті нападу озброєних активістів.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

За словами опозиціонерів, їм не вдалося організувати повноцінну підтримку на місцях через затримання майже 15 тисяч активістів. В рамках кампанії по запобіганню заворушенням влади також зажадали від операторів мобільного зв'язку відключити 3G і 4G-Інтернет, щоб "запобігти поширення чуток".

Нагадаємо, масові акції протестів пройшли у сербській столиці. Так, в центрі Белграда громадяни обурені політикою президента Олександра Вучича і його партії вийшли на вулиці з плакатами і гаслами. Про це стало відомо завдяки повідомленням сербських ЗМІ.

"Тисячі людей скандували "Вучич - злодій", поки мирно йшли через центр міста. Вони вимагали свободи ЗМІ, припинення нападів на журналістів та опозиційних політиків", - повідомляють журналісти.

За словами протестувальників, учасники протестів вважають президента самодержцем, а його партію корумпованою. Це вже четвертий протест у Сербії проти Олександра Вучича.

"Я готовий подивитися, що викликає інакомислення у людей", - сказав президент після того, як група протестувальників висміяла його, коли він входив до будівлі телевізійної станції.

Нагадаємо, Меркель і Макрон закликали звільнити українських моряків: російські тубільці відповіли в своєму стилі.

Як повідомляв Знай.uа, експерт назвав єдиний вихід з кризи у Франції, Макрону це не сподобається.

Також Знай.uа писав, українського депутата жорстоко вбили на очах у рідних.