У Магнітогорську, де вибухнув багатоповерховий будинок, призупинили пошуки загиблих через загрозу подальшого обвалу пошкоджених конструкцій.

Про це у вівторок, 1 січня, повідомляє прес-служба управління міністерства надзвичайних ситуацій РФ в Челябінській області.

"Урядовою комісією в ході детального аналізу стану будівлі по його візуальним оглядом та за даними спеціальних приладів прийнято рішення про демонтаж нависають конструкцій і стіни сьомого під'їзду", - йдеться в повідомленні.

Як заявив глава МНС Росії Євген Зінич, з'явилася реальна загроза подальшого обвалення частини будівлі.

"Стіна сьомого під'їзду втрачає стійкість, продовжувати роботу в таких умовах не представляється можливим", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Розбирати стіну почнуть з верхніх поверхів, поступово опускаючись вниз. Рятувальників будуть підніматися туди на крані. МНС РФ також розширило територію оточення навколо будинку на 40 метрів.

"За попередньою оцінкою, дана робота може зайняти майже добу. Тільки після того, як загроза обвалення буде усунена, продовжаться розбори завалів і пошукова операція", - додали рятувальники.

Варто зазначити, що президент країни-агресора Володимир Путін у своїй новорічній промові жодним словом не згадав про трагедію в Магнітогорську, де напередодні під завалами житлової багатоповерхівки внаслідок вибуху загинули люди.

Нагадаємо, що у Магнітогорську, де 31 грудня стався вибух через витік газу та обвалення багатоповерхового будинку, з-під завалів витягнули живе немовля. Усе зняли на відео.

Раніше "Знай.ua" повідомляа, що під завалами будинку в російському Магнітогорську можуть бути семеро дітей.

Також "Знай.ua" писав, що у Кропивницькому подружня пара з дітьми 6 і 11 років загинули, отруївшись чадним газом. Через деякий час їх тіла виявили сусіди, які й повідомили про подію в ДСНС.