Агентство NASA отримало перші фотографії від міжпланетного зонда New Хоризонс.

Про це повідомляє BBC.

Наразі вже відомо, що зонд успішно пролетів позв найвіддаленішого з відомий ученим об'єктів Сонячної системи.

"Апарату вдалося сфотографувати поверхню астероїда (486958) 2014 MU69. Він розташований далеко за орбітою Нептуна і відомий як Ultima Thule ( "Край світу" ). Це перші в історії фотографії поверхні цього астероїда", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відзначається, що космічне тіло являє собою два з'єднаних один з одним тіла і нагадує сніговика. Декому він навіть дещо нагадує сніговика.

Крім того у NASA підтвердили, що зонд після прольоту у "крижаному" царстві залишився у робочому стані та відповідає на всі команди.

Апарат вилетів із Землі 12 років тому.

Варто відзначити, що досліджуваний Ultima Thule розташований в так званому поясі Койпера - третьому шарі Сонячної системи після пояса внутрішніх планет і пояса зовнішніх газових гігантів.

Відомо, що вчені виявили астероїд близько чотирьох років тому проте про його розташування у русі було відомо дуже мало.

Дані, отримані від зонда, також вказують, що Ultima Thule - надзвичайно темний астероїд. При цьому він виявився червоного кольору.

Разом з тим варто відзначити, що Національне управління США по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA) поінформувало Роскосмос про те, що візит його керівника Дмитра Рогозіна в США необхідно відкласти, при цьому нова дата візиту не визначена. Про це йдеться в поширеній у п'ятницю заяві американського відомства і в коментарі представника управління виданню Houston Chronicle.

"NASA повідомило російське космічне агентство "Роскосмос", що передбачуваний візит генерального директора Роскосмосу Дмитра Рогозіна, який в даний час заплановано на лютий 2019 року, необхідно відкласти. Нова дата візиту не визначена", — наголошується в документі.

Проте в Роскосмосі заявили, що поки не отримала офіційного повідомлення від NASA про перенесення візиту Рогозіна в США.

Нагадаємо, астронавт випадково зателефонував в 911 з орбіти, і ось що сталося.

Як повідомляв "Знай.ua", гітарист Queen написав пісню на честь зонда NASA.

Також "Знай.ua" писав, що вогняна Нібіру спускається на Землю.

Зонд NASA намагається відшукати можливі сліди життя на Марсі