Влада Саудівської Аравії зобов'язала суди надсилати жінкам повідомлення про те, що їхній шлюб розірвано.

Цю інформацію повідомляє BBC.

Завдяки нововведенню, практика так званих "секретних розлучень", коли чоловіки розривали шлюб, не інформуючи колишніх дружин, повинна припинитися.

Відтепер жительки королівства будуть завжди обізнані про свій сімейний статус і зможуть повною мірою скористатися правом на аліменти, кажуть юристи. Часто жінки з Саудівської Аравії подавали скарги в суди з приводу розлучення без їхнього відома.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Нова міра є частиною реформ, що проводяться принцом Мохамедом бін Салманом". ВВС

У минулому році жінкам в Саудівській Аравії дозволили водити машину. Крім того, тепер вони можуть відвідувати футбольні матчі. При цьому залишається багато речей, які мешканки країни не можуть зробити без дозволу чоловіка-опікуна: чоловіка, батька, брата чи сина. Наприклад, отримати паспорт, вийти заміж, поїхати за кордон, відкрити рахунок у банку, зробити планову операцію.

Нагадаємо, що в Саудівській Аравії помер принц Талал бін Абдулазіз. Йому було 88 років.

Смерть принца підтвердив його син - князь Абдулазіз бін Талал. Принц Талал бін Абдулазіз, який народився в 1931 році, займав багато керівних посад в Саудівській Аравії. Він вважався прихильником реформ у правлячій родині.

Раніше портал писав, в Гарварді скасували лекцію саудівського принц Турки аль-Файсала. Зараз вже відомо, що своє рішення керівництво університету пояснило, розслідуванням вбивства журналіста Джамала Хашогі в дипмісії.

"Лекція саудівського принца Турки аль-Файсала в Гарвардському університеті скасовано з-за подій навколо вбивства журналіста Джамаля Хашоги", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв "Знай.uа", Туреччина готова судити підозрюваних у вбивстві Хашогі.

Також "Знай.uа" писав, що Ердоган розкрив мотиви вбивства журналіста Хашогги.