У Світовому банку назріли досить великі зміни. Так, глава впливової міжнародної фінансової організації Джим Ен Кім заявив про плани залишити займану посаду з 1 лютого 2019 року.

Про це стало відомо завдяки повідомленню інформагентства ВВС, яке посилається на дані прес-служби Світового банку.

Джим Єн Кім
Джим Єн Кім

Варто нагадати той факт, що Джим Ен Кім було переобрано на другий 5-річний термін глави СБ в 2017 році і повинен був залишити посаду у 2022 році. Про причини несподіваного рішення глави Світового банку не повідомляється.

Як йдеться в заяві Світового банку, Кім зосередитися на збільшенні інвестицій в інфраструктуру в країнах в компанії, до якої приєднається після відставки. Виконуючим обов'язки президента організації стане головний виконавчий директор Крісталіна Георгієва.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто нагадати, що минулого місяця загальний державний борг України виріс на 0,6%, або на $ 0,44 млрд і вже досяг $ 74,76 млрд. При цьому якщо порахувати зростання національного боргу в національній валюті, то він вже склав 2,122 трлн грн. Мінфін відразу ж уточнив, що державний борг в листопаді виріс на 1,89% - до 1,846 трлн грн (в доларах - на 1,08%, до $ 65,01 млрд), у тому числі зовнішній - на 4,18%, до 1,104 трлн грн (в доларах - на 3,35%, до $ 38,91 млрд).

У профільному міністерстві також повідомили, що основну суму держборгу передбачено в доларах США. Ще 29,26% - у гривні, 15,95% - у спеціальних правах запозичення, 8,2% - в євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна повинна отримати перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів США за новою програмою допомоги stand-by. Загальна сума допомоги складає 3,9 млрд доларів. Крім того, належить перегляд виконання програми для виділення наступних виплат кожні півроку. Про це офіційно заявили на сайті МВФ.

Нову угоду stand-by "забезпечить опору для економічної політики української влади протягом наступного року, зберігаючи останні тенденції економічного зростання і сприяючи ще більш стійкому зростанню".

Нагадаємо, нова заяву Пенсійного фонду розбила всі надії українців: обіцянку не виконають.

Як повідомляв Знай.uа українцям підвищать пенсійний вік: названо несподівану причину.

Знай.uа писав, українським переселенцям допоможуть кредитами.