Український журналіст Юрій Бутусов прокоментував скандальну появу у Москві терориста так званої "ДНР" Ігоря Гіркіна, який зник з Донбасу.

Про це Бутусов на писав на своїй сторінці у Facebook.

Журналіст відзначає, що п'ять років тому полковник ФСБ Ігор Гіркін був командиром спецпідрозділу ФСБ "Крим", його було перекинуто на Донбас, він захопив Слов'янськ та зробив перші постріли у війні на Донбасі, по суті, розпочав широкомасштабні бойові дії.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

І от за п'ять років Гіркіна вигнали з ганьбою з Донбасу самі куратори з ФСБ, він став опозицією і критиком путінського режиму і дійшов до того, що почав організовувати антипутінські мітинги - прозрів нарешті.

"Так ти, скотино, за антипутінські мітинги на Донбасі вбивав українців! Якого хріна ти виліз тепер у Москві? Треба стріляти! Які мітинги? За твоєю логікою, тебе теж повинні пристрелити, щоб такі корисні ідіоти більше ніколи не народжувалися", - пише Бутусов.

Журналіст додає, що цілком імовірно, що Гіркін грає, як піп Гапон, роль штатного провокатора ФСБ, який має притягувати до себе всіх радикальних і незадоволених, щоб за старою НКВДшною традицією заздалегідь виявляти всіх незручних для режиму.

"Але які інструменти тепер вони застосовують – ні принципів, ні мізків, ні моралі", - резюмує Бутусов.

Нагадаємо, Україна просто кишить шпигунами. Так, співробітники контррозвідувального управління СБУ в 2018 році вирахували 71 людину, яка причетна до розвідувально-підривної діяльності на території нашої держави та іноземних спецслужб.

СБУ
СБУ

Згідно з повідомленням, слідчими відомства розпочато 114 кримінальних проваджень за ст. 111 кримінального кодексу України (державна зрада). Крім того, військовою розвідкою СБУ протягом 2018 року було упізнано 152 бойовика "Л/ДНР", 54 з яких було затримано.

СБУ
СБУ

Як повідомляв раніше Знай.ua, у середу, 9 січня, стало відомо про потужний вибух у спальному районі окупованого Донецька.

Український патріот і блогер з окупованих територій визначив особу загиблого при вибуху - ним виявився терорист з танкового батальйону ДНР з кличкою "Дизель".

Також Знай.ua писав про те, що мешканці окупованого Донбасу остаточно розчарувалися у "владі", російських окупантів ненавидять буквально усі донеччани.