Розгорівся скандал навколо нібито громадянина України, якого спіймали на Близькому Сході і якому приписують співпрацю із "Ісламською державою".

Про це пише Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що днями в мережі з’явилася інформація про те, що курдським повстанцям в Сирії вдалося схопити вісьмох чоловіків, яких підозрюють у співпраці з “Ісламською Державою”.

війна в Сирії
війна в Сирії

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Відповідні дані були оприлюднені на сайті курдських загонів народної самооборони (YPG). Крім цього, в списку захоплених був вказаний громадянин Російської Федерації.

Зокрема, мова йде про 27-річного Аскара Зарманбетова, який нібито є громадянином України, і 30-річного росіянина Бімураева Бегжана.

Паралельно із цим повідомленням в мережі розгорівся справжній скандал. Користувачі припустили, що схоплений “українець” і зовсім може бути громадянином Росії, який усіма доступними способами намагається уникнути депортації в рідну країну.

“Затриманий в Сирії “українець-ігіловець”- Аскар Зарманбетов і зовнішністю, і ПІБ повністю відповідають істинному” б*ндерівцю “, – іронізує блогер фашик Донецький.

Блогер, який продовжує жити на окупованому Донбасі, при цьому зазначає: “Не здивуюся, якщо у так званого українця є паспорт” ДНР “або” ЛНР “.

Нагадаємо, ісламістські бойовики терористичного угруповання "Хайят Тахрір аш-Шам", яке не перший рік підозрюється в зв'язках з організацією "Аль-Каїда", напали на загони сирійського опозиційного "Фронту національного визволення".

Удар по Сирії
Удар по Сирії

В результаті цих зіткнень жертвами впали 40 осіб, повідомляє видання Deutsche Welle.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Туреччина буде продовжувати дії, спрямовані на гарантування безпеки сирійцям. Це означає, що країна відмовляється виконувати вимогу США щодо припинення наступу на півночі Сирії.

Реджеп Таїп Ердоган
Реджеп Таїп Ердоган

Також Знай.ua писав про те, що у Держдепі відзвітували щодо боротьби з тероризмом. Так, у США заявили, що 99% терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) вже ліквідовано.