В Парижі винесли несподіваний вердикт скандальному російському художнику-акционисту Петру Павленскому. Росіянина, який влаштував підпал в Парижі Банку Франції, засудили до 3 років позбавлення волі (з них 2 роки умовно). Беручи до уваги, що Павленский вже відсидів у в'язниці 11 місяців, було ухвалено рішення звільнити підсудного з-під варти.

Скандального Павленського запроторили до психлікарні.

У вироку є кілька додаткових пунктів. Протягом 5 років Павленский не зуміє носити зброю, а також повинен компенсувати збитки від підпалу Банку Франції. Павленскому і його соратниці Оксані Шалигіній належить надати банку 21 тис. євро і ще тисячу євро інших судових витрат.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У вересні на сцені Театру.doc. Петро Павленський представить спектакль із самим собою в головній ролі.

Засідання проходило в пафосній атмосфері. Павленский заявив, що присвячує процес Маркізу де Саду, і зажадав «видалити» споруду Банку Франції з площі Бастилії, і висловив підтримку «жовтим жилетам» , які брали участь в акціях непокори у Франції. Перекладачка, однак, слова підсудного перекладати не стала.

Нагадаємо, підпал будівлі банку Павленский зробив 16 жовтня 2017 року. Власну акцію він назвав «Освітлення». Зібравши на площі фотографів і кореспондентів, Павленский облив горючою рідиною 2 банківських вікна-вітрини.

Раніше Павленский відзначився підпалом в російській столиці, тоді він підпалив двері будівлі ФСБ на Луб'янці.

Нагадаємо, колишні в’язні Кремля Павленський і Савченко зустрілись в Києві.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінки в "жовтих жилетах" спантеличили Париж показовим протестом: фото.

Також "Знай.uа" писав, у Парижі копи зірвали з протестувальників "жовті жилети": акція 50 тисяч французів закінчилася бійкою та арештами.

У зв'язку з рішенням уряду Франції підвищити з 2019 року податок на дизельне паливо і бензин у Франції в середині листопада 2018 року почалися акції протесту. Мітингувальники заявляли, що підвищення призведе до зростання цін, в уряді пояснили ці плани боротьбою за охорону навколишнього середовища.