Учасник акції протесту у Бельгії помер внаслідок ДТП. На протестуючого "жовтого жилета" наїхала вантажівка. Врятувати чоловіка не вдалося.

Інцидент стався у п'ятницю ввечері, 11 січня, повідомив місцевий телеканал RTBF.

Аварія сталася на автомагістралі Е25 Льєж-Маастрихт біля міста Візе. Близько 30-ти учасників акції протесту перекрили рух вантажівок на виїзді з міста. Від отриманих травм протестувальник загинув миттєво.

На місце інциденту прибули медики та поліція. Правоохоронці затримали водія вантажівки, яка скоїла наїзд для допиту. Згідно з попередніми даними, інцидент вважають нещасним випадком.

Рух на ділянці дороги, де сталася ДТП тимчасово перекрили. Всі деталі встановить слідство.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Протести у Бельгії розпочалися після того, як на вулиці Парижу вийшли незадоволені громадяни. Вони надихнули декілька сотень громадян Брюсселю також протестувати проти збільшення ціни на паливо. Спершу це була мирна акція: люди в флуоресцентних жилетках просто ходили по вулицях і перекривали рух.

Однак пізніше розпочалися сутички з поліцією, яка намагалася їх розігнати. Для цього правоохоронці застосували водомети і сльозогінний газ. Десятки людей, кидали каміння, петарди і дорожні знаки в поліцейських, які обливали їх струменями води під високим тиском і стріляли газовими снарядами. За даними правоохоронців затримано більше 60 осіб.

Протести "жовтих жилетів" поширилися також на Нідерланди.

Нагадаємо, глобальні протести потрясли ще одну країну: сотні людей зібралися на вулицях, щоб сказати уряду "Ні підвищенню цін!"

Як повідомляв "Знай.ua", кількість загиблих у Франції різко зросла, ситуація виходить з-під контролю.

Також "Знай.ua" писав: протести у Франції: українці, які живуть у Парижі, розповіли про всі жахи.