Портал, який займається дослідженнями умов життя в країнах зі всього світу, надав дані, щодо подорожчання м'ясної продукції в Україні, у співвідношенні з іншими державами

За результатами дослідження з'ясувалося, що в Україні ціна м'яса не досягає відміток на цю продукцію в інших двох, поряд розміщених країнах — Польщі та Литві.

Подорожчала вдвічі: ціни на популярний продукт рекордно злетіли

Згідно аналізу цінової політики стало відомо, що за 1 кілограм курячої грудинки в Києві потрібно заплатити в середньому 82 гривні. У Варшаві цей продукт коштує 16 злотих, що в перекладі на національну валюту складе 123 гривні. В теж самий час в Литві, у Вільнюсі куряча грудинка обійдеться вам в 4,4 євро, тобто 143 гривні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

В Польщі і Литві ціна на яловичину також «кусається». В українській столиці за кілограм цього м'яса потрібно заплатити всього 137 гривень. У Варшаві ж вам доведеться заплатити за 1 кілограм яловичини 34,5 злотих , що прирівнюється до 258 гривень. Натомість у столиці Литви яловичина дешевша, ніж у Польщі. Там за кілограм цього м'яса ви повинні будете віддати 7 євро або 225 гривень.

Вижити за всяку ціну: які продукти стануть недоступними для українців

Але все ж, в Україні є ряд продуктів, ціни на які вище, ніж у зарубіжній Європі.

Молочна продукція в Польщі все ж дешевше. Так,наприклад, у середньому в Києві літр молока коштує 23 гривні, в той час як у Варшаві ви заплатите за нього 2,6 злотих, рівним 19 гривням.

Теж саме відбувається і з цінами на сири. За кілограм сиру в Києві в середньому віддають 181 гривню, а ось у польських сусідів, у Варшаві, ви заплатите 23 злотих або 178 гривень.

Але,в загалом, вартість життя в Польщі і Литві на 42% і 67% вище, ніж в Україні.

Нагадаємо, в Україну знову привезли сумнівне "добро" з Китаю. І на цей раз це – звичайний зелений чай. Проте його не рекомендують купувати.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" , схуднути допоможе продукт, про який незаслужено забули

Раніше портал "Знай.uа" писал, що сомельє розповіли всі таємниці про якісному вині.