Через підкоп під парканом на кордоні з Мексикою на територію США пройшли 376 мігрантів.

Про це повідомляє ABC News.

Наразі вже відомо, що відразу ж після подолання тунелю мігранти здались місцевій владі та попросили надати їм притулок.

За попередніми данними серед всіх мігрантів понад 150 були діти без супроводу батьків чи родичів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Варто відзначити, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп зазначив, що до кордону США прямує ще один великий караван мігрантів.

Разом з тим варто відзначити, що у Білому домі заборонили членам обох палат Конгресу США використовувати урядову авіацію для здійснення зарубіжних робочих поїздок та витрачати бюджетні кошти для покриття видатків на такі подорожі.

Документ Адміністративно-бюджетного управління Білого дому було оприлюднено в п'ятницю, 18 січня керівникам всіх американських відомств,.

"Під час призупинення роботи уряду ні при яких умовах не може бути використана авіація, що належить або орендована урядом, для підтримки (поїздок) делегацій законодавців без відповідного дозволу керівника апарату співробітників Білого дому. Крім того, ніякі бюджетні кошти, виділені на роботу виконавчої гілки влади США, не можуть бути використані для покриття витрат на поїздки делегацій законодавців".

Крім того варто відзначити, що президент США Дональд Трамп заявив, що призупинення роботи уряду країни є гуманітарною кризою.

"Представники демократичної партії США можуть вирішити проблему шатдауна за 15 хвилин", - написав Трамп в Twitter.

Він також закликав демократів звернутися до своїх сенаторів і конгресменів для відновлення роботи уряду.

В США з 22 грудня триває "шатдаун" (призупинення роботи уряду) у зв'язку з тим, що в Конгресі не можуть узгодити держбюджет на 2019 рік. Демократична партія не згодна включити в нього 5 млрд доларів для будівництва стіни на американо-мексиканському кордоні для стримування потоків нелегальних мігрантів. Трамп наполягає на цьому пункті.

Варто додати, що рейтинг схвалення діяльності президента США Дональда Трампа в січні знизився до 44%. У той же час рейтинг несхвалення глави держави зріс до 56%.

Нагадаємо, стіну Трампа зламали звичайним молотком.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп терміново звернувся до Конгресу.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп погрожує зупинити роботу уряду на роки, в країні хаос.

Мігранти на межі зі США оголосили безстрокове голодування