Колишній президент США Джордж Буш привіз піцу співробітникам Секретної служби США. Через припинення роби уряду в країні, вони вже місяць не отримують зарплатні.

Відповідне фото Джордж Буш опублікував на своїй офіційній сторінці в соціальній мержі Instagram.

"Я і Лора (Лора Буш, дружина колишнього президента - ред.) Вдячні нашій Секретної служби і тисячам федеральних службовців, які наполегливо працюють для нашої країни без зарплати. І ми дякуємо наших співгромадян, які їх підтримують", - написав Буш.

Екс-президент США додав, що прийшов час лідерам обох сторін відкласти в сторону політику, зібратися разом і покласти край цьому шатдаун.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

В США з 22 грудня триває "шатдаун" (призупинення роботи уряду) у зв'язку з тим, що в Конгресі не можуть узгодити держбюджет на 2019 рік. Демократична партія не згодна включити в нього 5 млрд доларів для будівництва стіни на американо-мексиканському кордоні для стримування потоків нелегальних мігрантів. Трамп наполягає на цьому пункті.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Америці розробляють проект введення нових санкцій щодо компаній, які будують Північний потік-2. У разі, якщо їх затвердять, то будівництво газопроводу по дну Балтійського моря під загрозою.

Як повідомляв портал "Знай.uа": поточний шатдаун в США є найдовшим в історії США і побив попередній рекорд Білла Клінтона, встановлений у 1995-96 роках. Його причина – відмова Дональда Трампа від підписання бюджету, в який не включені кошти на будівництво стіни на мексиканському кордоні. Ціна питання – 5.7 мільярдів доларів.

Також "Знай.uа" писав, що гучне будівництво стіни з Мексикою, що є частиною передвиборної програми Трампа, супроводжується гучним скандалом. Як стало відомо, випробування Міністерства внутрішньої безпеки США перевірили стійки металевого типу стіни і прийшли до висновку, що їх можна перепиляти, навіть без використання важкої техніки.