У США надважка ракета-носій Delta IV Heavy вивела на орбіту супутник Національного управління військово-космічної розвідки.

Про це повідомляє United Launch Alliance (ULA).

Нарізі досі немає офіційної інформації про основне призначення супутника.

"Вітаємо нашу команду і наших партнерів з успішною доставкою цього активу, важливого для підтримки місій щодо забезпечення національної безпеки. Спасибі всій команді за наполегливість, відданість справі і зосередженість на 100% -му успіху місії", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Варто відзначити, що спочатку довгоочікуваний запуск повинен був відбутись ще 8 грудня, проте його кілька разів відкладали через постійні технічні проблеми.

Відзначається, що наступного запуск Delta IV повинен відбутися 13 березня з космодрому на мисі Канаверал у Флориді.

Разом з тим варто відзначити, що вчені вважають, що ми дивимося на Сатурн в особливий час в історії Сонячної системи. Знамениті кільця планети дуже молоді - вони утворилися не більше 100 млн років тому, коли динозаври все ще ходили по Землі.

Вчені, проаналізувавши фінальні вимірювання, які були отримані американським зондом Cassini, зрозуміли дивовижну річ. Зонд відправив свої останні показники перед тим, як згорів в атмосфері газового гіганта в 2017 році.

Лучіано Айесс з римського університету Сапієнца розповів наступне:

"Попередні оцінки віку кілець Сатурна вимагали ретельного моделювання і були набагато більш невизначеними. Але ми тепер маємо прямі вимірювання, які дозволяють нам дуже добре обмежити їхній вік".

Протягом тривалого часу вчені сперечалися про кільця Сатурна. Деякі експерти вважають, що ці розкішні петлі крижаних часток, швидше за все, утворилися разом з самою планетою, приблизно 4,5 млрд років тому. Інші припускали, що це недавній феномен - можливо, уламки Місяця чи комети, яка зіткнулася з планетою.

Крім того варто відзначити, що останні дні супутник постійно літав через проміжок між кільцями Сатурна і верхівками хмар, що оточили планету. Ці маневри зробили можливими безпрецедентні гравітаційні вимірювання. По суті, Кассіні виміряв вагу кілець і виявив, що їхня маса виявилася в 20 разів меншою, ніж думали раніше.

Нагадаємо, гігантський астероїд вже мчить до Землі.

Як повідомляв "Знай.ua", агресивна планета мчить знищити Землю.

Також "Знай.ua" писав, що Росія випробувала надпотужну зброю, здатну зруйнувати цілу країну.

"Фалькон 9" вивела на орбіту супутник ЦРУ США