Два райони у Франції перебувають в підвищеній готовності 30 січня через шторм Габріель, який вже почав рух по всій країні до схід до Німеччини.

Про це пише RFI.

Відзначається, що провінції Аверон на південному заході та Маас на сході зберегли помаранчевий статус, адже шалений сніг продовжив блокувати дороги. Важкі погодні умови також зафіксовані у Парижі.

Незважаючи на підвищення температури на півночі Франції, близько 40 тис. будинків були без електроенергії через падіння дерев на лінії електропередачі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що у Карпатах стався землетрус. Підземні поштовхи, силою в 3,8 бала за шкалою Ріхтера сколихнули регіон Трансільванії.

Землетрус стався у вівторок, 29 січня, в повіті Ковасна, що в Румунії, в гірській місцевості. Сейсмологи зафіксували поштовхи на глибині 170 км.

Ще один землетрус у Карпатах зафіксовали на території Польщі. Він також стався у вівторок з магнітудою 4,9 було. Про це повідомив Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр.

Епіцентр сейсмічної активності знаходився в 60 км на південний схід від міста Зелена-Гура, у якому мешкає близько 139 тисяч жителів. Осередок стихії залягав на глибині 2 км. Даних про руйнування чи постраждалих не надходило.

Варто зазначити, що узбережжя Чилі серйозно потрусило від потужного землетрусу магнітудою 6,7 балів. Підземні поштовхи зафіксували ще 19 січня пізно ввечері приблизно о 22:30 за місцевим часом.

Епіцентр знаходився в 15 кілометрах на північний захід від міста Кокімбо з населенням у 142 тис. людей. Вогнище землетрусу залягало на глибині 53 км.

У свою чергу видання El Cooperante повідомляє, що незважаючи на те, що повідомлень про жертв і руйнування не надходило, Національне управління з надзвичайних ситуацій прийняло рішення провести превентивну евакуацію населення з узбережжя в районі міста Кокімбо.

Крім того варто додати, що у Закарпатській області трьох жителів Києва накрило сніговою лавиною поблизу гори Стіг. В результаті події загинула одна людина.

Як зазначено в повідомленні, рятувальники обстежили район сходження лавини і знайшли хлопця 1990 року народження. На жаль, він був вже мертвий. Тіло транспортували в лікарню Рахівського району. Крім цього, ще двом туристам вдалося самостійно вибратися з-під снігу.

Нагадаємо, Україну накриє справжня зима.

Як повідомляв "Знай.ua", зима попрощається з українцями рекордними морозами.

Також "Знай.ua" писав, що погода в Україні приготувала сюрприз.

У Мексиці вирує потужна стихія, через масштабні повені є загиблі