У Вахтангівському театрі Москви оголосили про рішення прибрати з репертуару виставу "Бенефіс", головну роль в якій багато років грав 96-річний народний артист СРСР Володимир Етуш.

Про це у четвер, 31 січня, повідомляють російські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що причиною стало самопочуття літнього актора.

Відомо, що художній керівник театру Рімас Тумінас і директор Кирило Крок визнали, що такі заходи - "не просте рішення".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вони додали, що спектакль "Бенефіс" був поставлений за п'єсою Надії Птушкиной "Поки вона вмирала" Володимиром Івановим. У театрі відзначають, що спектакль "весь цей час щомісяця йшов при повних аншлагах". Головну роль у виставі виконував народний артист СРСР Володимир Абрамович Етуш.

"На превеликий жаль, Володимиру Абрамовичу, який у минулому році відсвяткував своє 95-річчя, стало важко грати цей тригодинний спектакль. Ми, безумовно, не хочемо піддавати зайвому навантаженню улюбленого нами і, без удаваної скромності, усією країною Володимира Етуша", - пояснюють в театрі.

Також керівництво театру зазначає, що не хотіло б "ставити глядачів в положення, коли кожен показ вистави може бути в останній момент скасовано або замінено через погане самопочуття артиста, як це неодноразово відбувалося останнім часом".

Нагадаємо, 59-річний радянський актор Андрій Харитонов, відомий завдяки фільмам "Овод", "Таємниця чорних дроздів", "Людина-неведимка", бореться зі смертельним захворюванням.

Як повідомляв раніше Знай.ua, мертвим у ліжку виявлено сина вірменського класика кіно, сценариста і режисера Амо Бек-Назарова.

Вже літнього сина основоположника вірменського кінематографа виявили без ознак життя у власному ліжку. Причини смерті поки що невідомі.

Також Знай.ua писав про те, що відомий радянський кінорежисер, актор та продюсер 83-річний Юрій Кушнерьов помер у Москві.