Центральний банк Венесуели, підконтрольний одіозному олігарху Ніколасу Мадуро, найближчими днями продасть Об'єднаним Арабським Еміратам 15 тонн золота.

Про це повідомляє Reuters.

У повідомленні сказано, що Центробанк продасть частину своїх запасів, щоб мати у своєму розпорядженні євро готівкою.

"Продаж золота в ОАЕ розпочався з відвантаження 3 тонн 26 січня", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зазначається, що минулого року Венесуела продала Туреччині золота на 900 мільйонів доларів.

"Загалом, планується продати 29 тонн золота, яке зберігається в Каракасі, до кінця лютого, щоб забезпечити ліквідність імпорту основних товарів", - резюмують у повідомленні.

Нагадаємо, днями у Києві податківці у ході перевірки виявили численні порушення, пов'язані з нерозмитненими ювелірними виробами із золота.

поліція
поліція

Про це повідомили у Державній фіскальній службі.

У повідомленні йдеться, що співробітники виявили і вилучили нерозмитнені ювелірні вироби із золота на 53 кілограми.

"В рамках проведення операції "Мережа" та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України на території Києва та області було встановлено низку спеціалізованих магазинів, які здійснюють продаж ювелірних виробів, ввезених в Україну поза митним контролем", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Мартін Д. Вайс, експерт з Weiss Ratings зробив заяву, що біткойн багато в чому схожий з золотом. Він вважає, що зростання вартості цифрового золота не за горами.

"Як і золото, біткоїн і альткоины можуть стати надійним притулком для інвесторів, які рятуються від девальвації фіата. Цифрове золото не може бути конфісковано ніяким урядом. І це його провідне перевага", – каже Мартін Д. Вайс.

Також Знай.ua писав про те, що у лютому очікується можливе зміцнення національної валюти до позначки в 27,5 грн/$.