Євросоюз ввів санкції стосовно однієї з компаній Ірану і двох його громадян внаслідок діяльності іранської розвідки в державах-членах, про що повідомляється в висновках Ради ЄС.

В документі йдеться: "Рада ЄС глибоко стурбована ворожою активністю, яку Іран проводив на території держав-членів і в цьому контексті вирішила додати в санкційний список дві фізичних особи та одну організацію".

Як підкреслили в Євросоюзі, блок буде продовжувати демонструвати солідарність і єдність в цій області і звертається до Ірану з вимогою негайно припинити таку неприйнятну поведінку.

Варто відзначити, що 8 січня глава МЗС Данії заявив, що Європейський Союз висловив згоду ввести санкції щодо іранської розвідки з причини її планів здійснити на території ЄС вбивства. В останніх числах жовтня 2018 року датська розвідка повідомила, що Іранська розвідувальна служба планувала зробити в Данії політичне вбивство.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Також Нідерланди заявили, що Іран має відношення мінімум до двох політичних вбивств, які вчинені на території Європи. Іран у всіх випадках спростовує будь-яку причетність до вчинення вбивств або їх планування, а також заявляє, що мета всіх звинувачень - погіршити відносини між Іраном і ЄС.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що відтепер українці можуть їхати в Польщу без робочої візи та вже на території держави просити дозволу про працевлаштування. Про це стало відомо з повідомлення польської прикордонної служби.

Як повідомляв портал "Знай.uа": конфлікт у Керченській протоці обернеться для Росії новими санкціями. Можливість їх застосування вже обговорюють, про що стало відомо від спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера.

Також "Знай.uа" писав, що Італія заблокувала компроміс Євросоюзу про визнання президентом Венесуели Хуана Гуайдо напередодні засідання глав зовнішньополітичних відомств Європейського союзу в Бухаресті. Швеція ініціювала пропозицію про визнання Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели до виборів, проте рішення не мало своєю метою офіційно визнати його.