У США сталася шокуюча трагедія, пов'язана із популярним зараз у всьому світі вейпингом.

Про це повідомляє CNN.

У повідомленні йдеться, що в місті Форт-Уорт американського штату Техас за тиждень до свого 25-річчя від вибуху електронної сигарети загинув місцевий чоловік.

Смерть пацієнта Вільяма Брауна від церебрального інфаркту та крововиливів у мозок медики зафіксували 29 січня: осколки вейп-пристрої розсікли його ліву сонну артерію.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Е-сигарету він закурив на парковці поруч з магазином вейп-приладдя, після чого і стався нещасний випадок. Менеджер магазину викликав швидку допомогу. У госпіталі Брауна помістили в медикаментозну кому, однак врятувати усе одно не змогли.

лікарня
лікарня

Дані Управління по пожежної безпеки США кажуть, що в країні зареєстровано 195 пожеж і та вибухів е-сигарет з 2009 по 2016 роки.

Нагадаємо, вейпінг збільшує ризик виникнення інсульту, інфаркту та інших захворювань серця.

Останнє дослідження, яке проведене Американською кардіологічною асоціацією (АКА), показало, що інфаркти зустрічаються майже на 60 % частіше серед вейперів, які також схильні до ризику виникнення інсульту на 71 % вище, повідомляє Daily Mail.

лікарня
лікарня

Крім того, люди, які курять електронні сигарети, в два рази частіше курять традиційні сигарети.

Як повідомляв раніше Знай.ua, медики провели незвичайний експеримент, щоб встановити наскільки шкідливі куріння і вейпинг.

В рамках тесту дослідники наповнили скляні колби ватними кульками, а зверху в пробці зробили отвір, через яку в ємність потрапляв тютюновий дим, пар електронних сигарет або звичайний повітря, повідомляє Daily Mail.

Експеримент показав, що банка, яка зазнала впливу 320 сигарет (16 пачок сигарет), стала коричневою і липкою, в той час як в ємностях з парою спостерігалася невелика серпанок.

Також Знай.ua писав про те, що куріння кальяну підвищує ризик виникнення діабету і ожиріння в кілька разів більше сигарет.